Monopoly verder met ingame advertising

Monopoly verder met ingame advertising
,

Er waren al langer branded versions  van verkrijgbaar. En in Engeland is het speelgeld al deels vervangen door Visa credit cards, maar het Amerikaanse Monopoly bordspel krijgt nu ook ingame advertising  in de vorm van de stukken waarmee wordt gespeeld. Vijf van de acht ‘pionnen’ waarmee spelers zichzelf op het bord representeren worden branded speelstukken. Hasbro, de organsiatie achter het Monopoly spel denkt de spelers een extra experience te kunnen bieden met de branded speelstukken. Ze hebben de producten opgenomen om aan te sluiten bij de hedendaagse, van commercie doordrenkte, Amerikaanse cultuur. De opgenomen producten hebben niet betaald om in het spel voor te komen.

Spelers kunnen kiezen uit een Toyota Prius Hybrid, een zak MacDonalds friet, een New Balance sneaker, een beker Starbucks koffie of een mobieltje van Motorola. De pionnen in de Amerikaanse versie waren altijd al in de vorm van bijvoorbeeld een vliegtuig of een labrador, dit is echter voor het eerst dat er merken aan worden gekoppeld. Niet iedereen is even enthousiast over de commerciële richting die Hasbro nu kiest, maar het sluit wel aan bij de bevindingen uit het onderzoek naar online ingame advertising van Activision. Gamers bleken enthousiast te kunnen worden over relevante of realistische reclames en merken in de spelomgeving. Of een mini-Toyota als pion voor veel immersion gaat zorgen is nog de vraag.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Adverteren in games levert weinig op voor de adverteerder. Dat is de conclusie van een onderzoek van analysebureau Bunnyfoot. Het bureau onderzocht op spelers advertenties in een select aantal games konden herkennen en of ze deze na het spelen ook nog herinnerden. Het resultaat bleek teleurstellend te zijn.

    Volgens het bureau zijn "huidige manieren van adverteren nog niet geoptimaliseerd om consumenten te bereiken en ze te beïnvloeden."


    Gametoday - Telegraaf

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.