Britse internetverkopen verdubbelen in 2010

20 augustus 2006, 05:49

Britse internetverkopen verdubbelen in 2010Ik weet niet wie bij ANP de vertaling heeft gedaan van het originele persbericht van Paypal, maar nagenoeg alle Nederlandse nieuwssites (zoals BNR Nieuwsradio, Planet en Telegraaf) hebben het bericht dit weekend verkeerd overgenomen. De internetverkopen in Groot-Brittannië verdubbelen natuurlijk niet tot 40 miljoen pond sterling (59 miljoen euro) in 2010, maar tot 40 miljard pond sterling (of 59 miljard euro). Alleen in Nederland liggen de internetverkopen namelijk al op ruim 2 miljard euro.

De forse omzetgroei is het gevolg van de sterke stijging van het aantal internetgebruikers en het toenemende gebruik van breedbandinternet. De verdubbeling van de omzet zou betekenen dat in 2010 een vijfde van alle winkelverkopen via internet plaats vindt. Het aantal online-kopers neemt tot 2010 met ongeveer 70 procent toe aldus het onderzoek van Paypal.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    loket

    Haha. Scherp. ‘k Zag de headers al wel voorbij komen via RSS maar eigenlijk niet de moeite genomen om de berichten te lezen. Dergelijke voorspellingen hebben m.i. altijd weinig waarde. De glazen bol is veelal te troebel en de koffie te dik.


    20 augustus 2006 om 19:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!