• Mobile
  wordt gesponsord door

BMW innovations commercial

BMW innovations commercial

Deze schitterende commercial is op 15 mei dit jaar gelanceerd maar ik zag hem vandaag pas voor het eerst. Hij is in Nederland geschoten en Theo Jansen, een ‘kinetic sculpture’, heeft de hoofdrol. Of beter gezegd: de door hem gebouwde skeletten hebben de hoofdrol. De campagne, waar deze commercial onderdeel van uitmaakt, is er op gericht om BMW’s marktleiderschap op het gebied van technologie en innovatie te benadrukken. Erg mooi gemaakt.

Voor de geinteresseerden: hier is nog een filmpje over Theo Jansen en zijn ‘strandbeesten’.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ik kende dit filmpje ook nog niet, hij is prachtig! Slim om dit voor een campagne te gebruiken. Ik wil die beesten wel eens in het echt zien lopen.

  geplaatst op
 • Ik lees op zijn site dat je zijn werk kan bekijken tijdens de open dag op 2 september van 14:00 tot 17:00 uur in Ypenburg

  Route:
  Auto

  Neem afslag Delft-Noord van de A 13 (Rotterdam- Den Haag), volg vanaf dat punt het boord Ypenburg. Op een T-kruising ga je naar links. Links zie je dan de geluidswal liggen. Aan het eind van de wal, op de top, staat een groene bouwkeet. Daar is het.
  Openbaar vervoer

  Neem vanaf het Centraal Station in Den Haag tram 15 richting Nootdorp.

  Uitstappen bij Halte : Laan van Ypenburg.

  Nu volgt een wandeling van 800 meter. Men neme de weg in de richting loodrecht op de trambaan (van de trambaan af wandelen).

  Bij hek (naar industrie terrein) naar links. Dan weer naar rechts. Weg volgen. In de verte ligt het laboratorium op de top van een heuvel.

  geplaatst op
 • Theo Jansen was een van de presentatoren op de GEL Conference 2005 hier is een kort filmpje te vinden van zijn presentatie. De andere presentaties zijn ook de moeite van het bekijken waard overigens. Hopelijk kan ik de DVD van alle presentaties een keer meenemen naar Nederland.

  geplaatst op
 • Het ziet er zeer indrukwekkend uit. Van sfeer doet het me wat denken aan Panamarenko of Royal de Luxe wiens Olifant we nog net in Antwerpen hebben mogen zien: http://www.zomervanantwerpen.be/nl/new/fotos2.php

  indrukwekkend!

  geplaatst op
 • ps: De mechanische olifant vind je trouwens ook op youtube

  geplaatst op
 • Theo Jansen sprak ook op POPTech 2005 (afgaande op de podcasts een zeer interessante conference):
  http://www.itconversations.com/shows/detail762.html

  Je mist de visuele aspecten maar hij vertelt veel over zijn werk en de achtegrond.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.