Aantal organisatieadviesbureaus verdrievoudigd

15 augustus 2006, 03:57

Aantal organisatieadviesbureaus verdrievoudigdVolgens de laatste cijfers van CBS telt Nederland begin 2006 bijna 27.000 organisatieadviesbureaus, dit zijn er ruim drie keer zoveel als in 1996. 22.000 van deze bedrijven (ruim 80 procent) heeft geen personeel in dienst. Tien jaar geleden waren dit er nog maar ruim 6.000. Hiermee stijgt het aantal bureaus zonder personeel aanzienlijk sneller dan het aantal bureaus met personeel.

In Flevoland en Friesland is het aantal vestigingen van organisatieadviesbureaus de afgelopen tien jaar het meest toegenomen. In beide provincies is het aantal vestigingen verviervoudigd. Ondanks deze stijgingen behoren Friesland en Flevoland nog steeds tot de provincies met het kleinste aantal organisatieadviesbureaus. Meer dan de helft van alle organisatieadviesbureaus bevindt zich in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

In totaal telt Nederland begin 2006 ruim 800.000 vestigingen van bedrijven, waarvan er dus ruim 27.000 van organisatieadviesbureaus. Landelijk hoort 1 op de 30 vestigingen bij een organisatieadviesbureau. In Utrecht zijn relatief de meeste vestigingen van organisatieadviesbureaus (1 op de 15). In Zeeland is dit aantal met 1 op de 74 het laagst.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  willem brethouwer

  Als al die nieuwe 1 pitters van dezelfde kwaliteit zijn als marco derksen dan komt het wel goed met innoverend nederland 🙂

  groet Willem


  15 augustus 2006 om 05:07
  arjanintveld

  Organisatieadviesbureaus is in deze een groot woord. Veel freelancers noemen zich op advies van de kvk ook organisatieadviesbureau, maar onderscheiden zich slechts van medewerkers in loondienst door hun inschrijven in het handelsregister. Of is daar in dit onderzoek rekening mee gehouden?


  15 augustus 2006 om 07:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!