• Mobile
  wordt gesponsord door

Internet via GSM peperduur?

Internet via GSM peperduur?

Vorig jaar kreeg ik na 2 weken vakantie in Italië een rekening van 1.500 euro van Vodafone. Ik had tijdens mijn vakantie de PDA regelmatig gebruikt om mijn email te verwerken en om een aantal weblogs te volgen. Belachelijk en in ieder geval voldoende reden om het dit jaar anders te doen. Ik moet de rekening nog ontvangen en ondanks de geplande tariefwijzigingen, ben ik net als veel anderen benieuwd hoe hoog het dit jaar is.

Iemand zijn rekening voor dit jaar al binnen?


DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Ik zit te kijken naar zo'n smartphone van T-Mobile. Dan heb je voor 10 / maand onbeperkt mobiel internet (Web 'n Walk noemen ze dat). Daar zullen in het buitenland ook wel kosten bijkomen, maar voor Nederland is dit volgens mij verreweg de goedkoopste oplossing.

  geplaatst op
 • een bekend probleem, maar hoewel ik de kosten bij T-mobile ook exorbitant hoog vind, was de rekening bij mij niet zo hoog. Hooguit 30 euro voor een week surfen via de gsm in het buitenland (zo'n 7 uurtjes in totaal). Ik heb daar ook de vraag neergelegd of ze geen apart (voordeel)product hebben voor internetgebruik in het buitenland, maar helaas, nada, noppes, gewoon de volle mep betalen.. Nu maar hopen dat Google Wifi een beetje zijn dekkingsgebied gaat uitbreiden? :)

  Ik zou Vodafone overigens een bannertje op je website aanbieden, in ruil voor gratis GSM-internet voor het gehele jaar! klinkt zo wel als een goede deal met deze bedragen! haha

  geplaatst op
 • Ik denk dat ik binnenkort inderdaad maar eens met Vodafone ga praten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is overigens een gemiste kans dat Vodafone niet pro-actief haar klanten adviseert over welk abonnement ze het beste kunnen gebruiken (op basis van historisch gebruik). In dat opzicht klopt het dat bij de meeste bedrijven werven nieuwe klanten belangrijker dan klantbehoud is.

  geplaatst op
 • Ik heb zo'n Web 'n Walk abonnement. Ik denk dat T-Mobile onlangs al wat (zomervakantie) nattigheid voelde want op 27 juli kreeg ik een sms'je met de volgende tekst: "Beste T-Mobile klant, aan het gebruik van mobiel internet in het buitenland zijn hoge kosten verbonden; mocht u in het buitenland komen; beperk dan het gebruik om hoge rekeningen te voorkomen".
  Helaas kwam dit bericht voor mij een maand of twee te laat...

  geplaatst op
 • Het wel of niet pro actief adviseren van klanten wel abonnement het beste bij het belgedrag past is een heet hangijzer.
  Ik ben in praktijk recent (dit jaar) nog de situatie tegengekomen waarbij een internationaal hoog aangeschreven consultancy bedrijf een nederlandse mobiele telco adviseerde de abonnementsadviestool van haar site te verwijderen omdat er het meest verdiend wordt aan mensen die buiten hun bundel bellen.

  Een perfect staaltje van korte termijn visie vind ik, en eigenlijk vind ik het schandalig.

  Ook hier geldt dus dat wanneer je eenmaal klant bent je melkkoe wordt in plaats van een relatie.

  Ik denk dat klanten dit soort gedrag niet lang zullen tollereren en de beleving van de klantfase (na de orientatie) veel belangrijker zal worden als het gaat om loyaliteit.

  geplaatst op
 • Tot voor kort was mobiel bellen in het buitenland de grote melkkoe. Nu die tarieven - onder druk - een beetje normaler worden zullen ze wel inzetten op mobiel internet in het buitenland.

  Mijn rekening van een weekje vorig jaar was 'slechts' € 200,- hoger dan normaal. Maar dat je met je Vodafone abonnement bij Vodafone Spanje ineens € 20,- per MB betaalt zou al genoeg reden zijn om over te stappen. Dat bedrag is waarschijnlijk voor tenminste € 19,95 winst.

  geplaatst op
 • Ik heb vorig jaar via Orange in het buitenland gebruik gemaakt van een GPRS verbinding. Ik wist dat het veel ging kosten dus ik met opzet goed opgelet maar het viel achteraf toch tegen vanwege een uiterst onduidelijk prijs beleid. Orange vermeld hun tarieven per blokjes KB, ik dacht ik heb zoveel MB verbruikt dus x blokjes maal prijs per blokje is wat ik moet betalen, logisch toch?

  Maar helaas ze rekenen per sessie dus als je 2x een half blokje gebruikt moet je dus 2 hele blokjes betalen in plaats van 1 blokje. Dit staat echter nergens.

  geplaatst op
 • Met Orange was ik € 60 kwijt voor 4MB. Zoals Ivo ook al meldt heb ik nooit 4MB gebruikt. Maar omdat ze per sessie minimaal 25kb afrekenen loopt de teller hard op.

  geplaatst op
 • Wat een mogelijkheid is, is om een Orange abonnement met fijn grote cashback af te sluiten, deze in de kast te leggen en dan in de vakantie te gebruiken voor buitenland. Heb zelf 3 Orange lopen en heb praktisch geen kosten voor buitenlandverkeer.

  geplaatst op
 • Is er een mobiele operator in Nederland die fatsoenlijk met zijn klanten omgaat? Ik wil na wat extreem slechte ervaringen van T-Mobile af en vroeg me af waar ik het beste terecht zou kunnen.

  Wat dat betreft is de ontwikkeling van WiFi goed voor de keuzevrijheid van de consument. Over een paar jaar kan ik me niet voorstellen dat iemand nog per chunk betaalt voor voice of data verkeer.

  geplaatst op
 • Wat een mogelijkheid is, is om een Orange abonnement met fijn grote cashback af te sluiten, deze in de kast te leggen en dan in de vakantie te gebruiken voor buitenland. Heb zelf 3 Orange lopen en heb praktisch geen kosten voor buitenlandverkeer.

  Dat is precies wat ik ook doe. Ik volg gewoon wat nieuws en mijn eigen sites via mijn SPV C600.

  geplaatst op
 • Ik sta een beetje verbaasd over de hoge kosten. Ik meende altijd dat als je met Vodafone via het Vodafone netwerk in buitenland contact legt de kosten € 5,00 per MB waren en via een ander netwerk € 10,00. Voor heen betaalde ik via Telfort ook € 10,00 per Mb. Enorm veel geld natuurlijk, maar dan moet je wel 150 Mb 'verstoken' om aan een rekening van € 1500 te komen... Ik moet nog op vakantie met mijn UMTS/GPRS datacard (Vodafone) dus ik ga de tarieven voor dit jaar nog maar eens nakijken....

  geplaatst op
 • van webwereld

  Roaming umts-tarieven Vodafone aangepast

  Donderdag 3 augustus 2006, 14:53 - De tariefstructuur voor umts-dataverkeer via niet-Vodafone-netwerken in het buitenland is door de telecomprovider aangepast.

  2 reacties Door Wilbert de Vries
  Sinds deze maand hanteert Vodafone een vast tarief van 7,50 euro per verbruikte megabyte dataverkeer als een gebruiker met zijn internationale umts-datakaart inlogt.

  Dit bedrag geldt alleen als er verbinding wordt gemaakt via een operator waarmee Vodafone geen prijsafspraak heeft gemaakt. Indien de gebruiker verbinding maakt via een operator waar wel afspraken mee zijn gemaakt, geldt een tarief van twee euro per

  geplaatst op
 • Wow! Thanx Bert, ik ben benieuwd hoe dat voor mij op gaat. Ik heb geen flat-fee abbo en betaal in Nederland boven de 5 Mb per maand € 5 per Mb. Dan zou ik in het buitenland minder betalen dan in Nederland :-)

  geplaatst op
 • @Marco: Tja, ik had nog zo gezegd dat je vakantie moest gaan houden en niet moest gaan internetten ;-)

  Maar even zonder gekheid Ik ben al jaren Vodafone klant maar van enige CRM laat staan CEM hebben ze echt niet gehoord. 1x een persoonlijke bericht van ze gehad, een verjaardagskadootje dat helaas volstrekt de plank missloeg.

  Op dit moment valt mij Nokia 6310 bijna uit elkaar en ben ik toe aan nieuwe toestel. Ik wil dus ook graag mobiel internetten, maar probeer dan maar eens helderheid te krijgen in de wirwar van aanbiedingen. Je zou verwachten dat er in de persoonlijk omgeving van Vodafone een afgestemde aanbieding zou zijn. In de trant als u mobiel wilt gaan internetten dan is op basis van uw huidige belgedrag abonnement x het meest geschikt voor u. Dat is toch bijzonder simpel. Niet dus, met gevolg dat ik dus de concurrent ga bezoeken. Met een goed aanbod van Vodafone had ik die weg iets minder gemakkelijk gevolgd. Nu is elke drempel weg. Met gevolg dat ze de kans lopen een klant kwijt te raken.

  Geheel doet mij ook denken aan KPN; jaren lang hoge tarieven berekenen voor het vaste net en nooit iets van zich laten horen. Vervolgens stap ik over op United Telecom, daalt mijn telefoonrekening aanzienlijk en bellen ze zo'n beetje elke maand op met de mededeling dat ze nu toch echt een scherpe aanbieding voor mij hebben. Waarbij ik dus tot hun verbazing reageer met "wat de prijs ook is, ik heb geen interesse meer in KPN" ;-) Vodafone kon bij mij weleens dezelfde kant op gaan.

  Benieuwd hoe Vodafone reageert als je contact opneemt!

  geplaatst op
 • Wat ik zo gek vind is dat eenieder die veel mobiel wil internetten niet gewoon een hotspot opzoekt. In het buitenland zijn die namelijk zelden beveiligt. In ieder geval veel minder dan in Nederland... Op die manier kost het je niets!

  geplaatst op
 • Krijg net de rekeing binnen van Vodafone; kosten dit jaar vallen mee: 340 euro.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.