7% van de bloggers gaat voor het geld

19 juli 2006, 17:17

PEW /Internet heeft een nieuwe rapport uitgebracht Bloggers: A portrait of the internet’s new storytellers (pdf). 7% van de bloggers blijkt te zijn gestart om geld te verdienen met zijn weblog. Dat wordt dan een mooie uitdaging want eerder maakte Marco al een snelle berekening dat de gemiddelde weblogger nog geen 0,10 euro per jaar verdiend 😉

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Arnoud Rademaker

  Beste Erik,

  93 % heeft blijkbaar omwille van immateriële motieven de moeite genomen om een web-log te starten. Deze intrinsieke motievatie levert, als je dit zou willen omrekenen, al snel meer op dan 0,10 euro per jaar.

  Groet,

  Arnoud


  19 juli 2006 om 19:24
  Kasper Katje

  En vergeet ook niet de miljoenen inactieve of nauwelijks actieve blogs weg te strepen.

  Ik denk overigens dat een groot aantal eerst om andere redenen start met een weblog en dan stapje voor stapje ontdekt dat er ook wat mee te verdienen valt.


  19 juli 2006 om 19:34
  evroekel

  Klopt. Alleen wil ik aangeven dat die 7% een aardige uitdaging heeft te gaan. Een weblog starten met de intentie er geld aan te verdienen is iets anders dan uiteindelijk tot ontdekking komen dat je met je weblog (gestart om andere redenen) geld kunt verdienen. Allen een goed weblog runnen is al een hele klus.


  20 juli 2006 om 01:54
  nikao

  met adsense en YPN kom je al wel snel boven die 0,10/jaar uit hoor.. ook al heb je alleen maar familileden als bezoekers..

  ik weet zo niet meer hoe die 0,10 was vastgesteld, maar ik kan me zo voorstellen dat het totale omzet/totale aantal blogs is en dat zou imho fout zijn; er zijn zat blogs die uberhaupt er niets aan proberen te verdienen , die zou je weg moeten strepen..


  20 juli 2006 om 04:18
  koningwoning

  Die 7%valt sowieso af, want die hebben zich niet verdiept in het aantal blogs wat geld verdient…. volgens mij heb je meer kans om geld te verdienen door naar Holywood te vertrekken en je aan te sluiten bij de Scientolegy groep.


  20 juli 2006 om 04:50
  Habbekrats

  Wanneer komt Marco weer terug? Deze posts zijn groen als gras en VMBO als de VEBO…


  20 juli 2006 om 10:12
  evroekel

  @Habbekrats: Misschien dat je je kritiek kunt toelichten zodat ik er mee rekening kan houden?


  20 juli 2006 om 19:34
  René Zonneveld

  Volgens mij deugen dit soort onderzoeken niet, omdat gevraagd wordt naar de eigen motieven.

  Stel: je bent een weblog begonnen om er geld mee te verdienen. Na drie maanden driftig posten blijkt dat je geen bezoekers trekt (behalve je moeder natuurlijk) en heb je geen idee hoe je dit moet verkopen aan een adverteerder.. Daarna krijg je een enquete onder je neus geduwd. Natuurlijk vul je dan in dat het ‘alleen maar’ voor de leut is wat je doet.

  Het is naar mijn idee vergelijkbaar met tests over relaties, seks, en psychische problemen. Die geven ook altijd significant verschillende gegevens tussen de rechtstreekse vraag en de vraag naar ‘wat denk je dat die ander…’. Oftwel, dit is een staatje sociaal gewenste antwoorden.

  Zal ik eens conservatief gokken? Ik denk dat meer dan 20% begonnen is met een weblog met het idee er geld mee te verdienen.

  @koningwoning: Hoe weet jij hoeveel blogs er geld verdienen? En wat is in dat opzicht ‘verdienen’? Een maandsalaris bedoel je?

  @habbekrats: altijd leuk dat iemand de moeite neemt om een reactie te typen dat louter afbrekend en van nul en generlei waarde is. Doe nog eens je best zou ik zeggen!


  21 juli 2006 om 17:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!