HFM neemt Quote Media over

HFM neemt Quote Media over

Tijdschriftenuitgever Hachette Filipacchi Medias (HFM) neemt Quote Media over. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt. De acquisitie omvat ook het belang van 49% van Quote Media in de vennootschap Hachette VDB (samen met HFM), die Hachette Filipacchi Media Netherlands gaat heten. HFM wil het merk Quote internationaal ontwikkelen.

Maarten van den Biggelaar, directeur van Quote Media en Hachette VDB, wordt chief executive officer van HFM Netherlands. Het belang van Van den Biggelaar in de vennootschappij zal minder dan 5 procent zijn. Door de overname ontstaat een marktaandeel van meer dan 18 procent op het gebied van advertenties in Nederland, waardoor Hachette Filipacchi Media Netherlands de vierde uitgever van publiekstijdschriften in Nederland zou worden. Een uitzonderlijk hoog percentage van 92% van personen boven de 18 heeft er toegang tot tenminste één weekblad en 79% tot een maandblad.

De overname omvat ook de websites van deze tijdschriften, die in volle ontwikkeling zijn. Drie websites zijn al operationeel: Quotenet, ElleGirl en Santé, met in totaal meer dan een miljoen pageviews en ongeveer 220.000 bezoekers per maand.

Bron: persbericht (word-doc).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.