UPC ziet voorlopig af van hdtv

UPC ziet voorlopig af van hdtv

UPC ziet voorlopig af van hdtvEdwin schreef het al in de reacties op de anti-commercial voor UPC, kabelbedrijf UPC ziet voorlopig af van hdtv. Wat heel Nederland al ruim een half jaar weet, weten ze nu ook bij UPC. De samen met Philips gemaakte decoders werken niet naar behoren.

De televisies voor HDTV zijn er al, maar UPC heeft problemen met de ontvangers. UPC wil ze daarom niet bij klanten thuis neerzetten die zich hebben ingeschreven voor hdtv. In de eerste week van juni, vlak voor het WK-voetbal, zetten UPC en Philips alles op alles om nog enige honderden klanten een decoder te verstrekken. Uit de gebruikerservaringen van die klanten blijkt nu dat verdere verspreiding niet wenselijk is.

“Er is nog te veel mis met de software van de kastjes. Ze vallen regelmatig uit en er verschijnen blokjes op het scherm. Verdere verspreiding zou de helpdesk maar overbelasten. We gaan alleen verder als we honderd procent zeker zijn dat het product goed werkt,” aldus Mark Zellenrath van UPC.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Let's make things better? Oh nee, Sense and Simplicity...

  Beetje jammer dat bedrijven zich altijd ophangen aan de top verkoop periodes en dat boven de kwaliteit stellen. Straks met kerst worden er ook weer een hoop produkten te vroeg op de markt gegooid omdat de kerstverkopen meegepikt moeten worden.

  Wel begrijpelijk natuurlijk, maar toch...

  geplaatst op
 • "We gaan alleen verder als we honderd procent zeker zijn dat het product goed werkt"
  Zouden ze dat niet vantevoren bedacht moeten hebben? Daar zit je dan met je dure tv...

  geplaatst op
 • Tjonge jonge wat een enorme misser weer van UPC. Enkele honderden boxen uitgeleverd voor het WK. Is dat alle negatieve publiciteit waard? Zeker voor een UPC dat toch met een redelijk zwaar verleden zit op dit gebied. Geen idee hoelang het management er al zit, maar ik zou toch denken dat er reden genoeg is om koppen te laten rollen....

  geplaatst op
 • De toegevoegde waarde van de UPC-kit is daarmee helemaal beneden nul wat mij betreft. Ik zie het verschil met UPC Digitaal van jaren gelden eigenlijk ook niet en dat was al huilen. Video-on-demand bleek ook alleen maar mogelijk op tijdstippen die UPC had bedacht.:-(

  Lijkt me dat KPN Mine nu echt de grote winnaar is van deze digitale-tv-strijd.

  geplaatst op
 • Ik vraag mij af of iedereen die speciaal voor HD een nieuwe TV heeft aangescahaft nu een schadevergoeding kan indienen bij UPC of Philips.

  geplaatst op
 • Tja wat moet je hier nu op zeggen? Ik zeg maar niets, anders slaat het spamfilter op tilt, wat een stelletje...

  geplaatst op
 • @ronald: Om nu KPN meteen als winnaar uit te roepen is een beetje overdreven. Ik heb Casema met een panasonic tuner. En ja, de software kan beter van het apparaat (instelling, interface etc) maar de beeldkwaliteit is goed en nooit haperingen. Ik begreep dan ook eerst niet waar iedereen het bij UPC over had...

  al met al ben ik heel tevreden, maar zit nog wel te wachten op een PVR en tuner ineen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.