Ook last van gluipers, digitale wratten of schaammuis?

Ook last van gluipers, digitale wratten of schaammuis?

Ook last van gluipers, digitale wratten of schaammuis?Heb je regelmatig wisselende contacten via de messenger of chat? Dan heb je misschien ook wel een internetSOA zoals Gluiper, Digitale Wratten, Schaammuis, Hebdertieten of Geilzucht. Gelukkig is er een simpele test om te kijken of je leidt aan één van deze verschikkelijke internetSOA’s. En net als in real life bestaan er voor internetSOA’s ook voorbehoedsmiddelen.

Geen idee wie het allemaal heeft bedacht maar het gaat hierbij om de voorlichtingscampagne ‘Internetseks, daar kun je goed ziek van zijn’ die gisteren is gelanceerd door een samenwerkingsverband van populaire jongerenmedia onder aanvoering van de Stichting Mijn Kind Online.

De campagne probeert jongeren tussen de 12 en 20 jaar bewuster te maken van de mogelijke risico’s van internetseks. Jongeren krijgen met deze campagne een nieuwe vocabulaire. In radiocommercials, een televisiespot en via filmpjes op de campagnesite worden zij gewezen op figuurlijke ‘seksueel overdraagbare aandoeningen’ die je door seksuele intimidatie via internet op kunt lopen.

Prima campagne maar slaan we nu niet een klein beetje door?


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • We slaan zeker niet door. Eindelijk een campagne die precies zegt waar het op staat en door het gebruik van het woord SOA de ernst van de kwestie aangeeft. Daarnaast denk ik dat deze campagne flink wat buzz onder jongeren zal veroorzaken en ook ouders duidelijk zal maken dat internetseks geen onschuldige spielerij is.

  Mijn complimenten aan de initiatiefnemers!

  geplaatst op
 • ("Jongeren krijgen met deze campagne een nieuwe vocabulaire.-> nieuw vocabulaire moet dat zijn. :))

  geplaatst op
 • Heeft een kind van 12 dan ooit eerder de term SOA gehoord? Las deze week nog ergens dat er een tentoonstelling is waarbij 12-jarigen porno te zien krijgen...volgens mij draaien we toch wel een beetje door hoor.

  geplaatst op
 • Eindelijk een campagne die ergens over gaat en de doelgroep goed aanspreekt! Jongeren moet je laten weten waar het op staat, daar luisteren ze naar.

  geplaatst op


 • Bron: foksuk.nl :-)

  geplaatst op
 • De eerste reacties van de doelgroep zijn positief, dus dan zal het wel goed zijn, toch?

  geplaatst op
 • Op YouTube is onze tv-spot meer dan een miljoen keer bekeken, op Metacafe zelfs meer dan 1,4 miljoen.

  geplaatst op
 • Inmiddels is er ook een lespakket met onder meer strips, die een romantische situatie verbeelden op internet. Zo zie je een meisje webcammen met haar vriend. Hij vraagt aan haar of ze haar borsten wil laten zien. Ze geeft aan daar nog niet aan toe zijn. Als hij teleurgesteld reageert, doet ze toch maar wat hij zegt, bang voor zijn afwijzing. Leerlingen worden aan de hand van deze beelden gestimuleerd te discussiëren over wat hun eigen erotische grenzen zijn op internet. Hoe ver ga je en hoe ver mag je bij een ander gaan?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.