Ook last van gluipers, digitale wratten of schaammuis?

6 juli 2006, 00:21

Ook last van gluipers, digitale wratten of schaammuis?Heb je regelmatig wisselende contacten via de messenger of chat? Dan heb je misschien ook wel een internetSOA zoals Gluiper, Digitale Wratten, Schaammuis, Hebdertieten of Geilzucht. Gelukkig is er een simpele test om te kijken of je leidt aan één van deze verschikkelijke internetSOA’s. En net als in real life bestaan er voor internetSOA’s ook voorbehoedsmiddelen.

Geen idee wie het allemaal heeft bedacht maar het gaat hierbij om de voorlichtingscampagne ‘Internetseks, daar kun je goed ziek van zijn’ die gisteren is gelanceerd door een samenwerkingsverband van populaire jongerenmedia onder aanvoering van de Stichting Mijn Kind Online.

De campagne probeert jongeren tussen de 12 en 20 jaar bewuster te maken van de mogelijke risico’s van internetseks. Jongeren krijgen met deze campagne een nieuwe vocabulaire. In radiocommercials, een televisiespot en via filmpjes op de campagnesite worden zij gewezen op figuurlijke ‘seksueel overdraagbare aandoeningen’ die je door seksuele intimidatie via internet op kunt lopen.

Prima campagne maar slaan we nu niet een klein beetje door?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Arnout Veenman

  We slaan zeker niet door. Eindelijk een campagne die precies zegt waar het op staat en door het gebruik van het woord SOA de ernst van de kwestie aangeeft. Daarnaast denk ik dat deze campagne flink wat buzz onder jongeren zal veroorzaken en ook ouders duidelijk zal maken dat internetseks geen onschuldige spielerij is.

  Mijn complimenten aan de initiatiefnemers!


  6 juli 2006 om 05:13
  Spellingscontroleur ;)

  (“Jongeren krijgen met deze campagne een nieuwe vocabulaire.-> nieuw vocabulaire moet dat zijn. :))


  6 juli 2006 om 05:19
  Kasper Katje

  Heeft een kind van 12 dan ooit eerder de term SOA gehoord? Las deze week nog ergens dat er een tentoonstelling is waarbij 12-jarigen porno te zien krijgen…volgens mij draaien we toch wel een beetje door hoor.


  6 juli 2006 om 07:56
  freek

  Eindelijk een campagne die ergens over gaat en de doelgroep goed aanspreekt! Jongeren moet je laten weten waar het op staat, daar luisteren ze naar.


  6 juli 2006 om 08:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!