Bemiddelingsbureau voor bloggers

Bemiddelingsbureau voor bloggers
,

Marketingfacts had het bureau Scoopt al gesignaleerd op 13 oktober 2005 en 27 juli 2005.  Het bureau bemiddelde tot nu toe tussen consumenten en officiële media op het gebied van fotorechten. In het verlengde ervan heeft Scoopt nu een dienst ontwikkeld voor bloggers.

De dienst, ScooptWords genaamd geeft aan bloggers een button, die op hun weblog geplaatst kan worden ter aanduiding dat het blogmateriaal beschikbaar is voor officiële media, maar wel tegen een vergoeding. Redacteuren van kranten, radio- en televisieprogramma’s kunnen op de button drukken om het materiaal aan te vragen. De dienst is vrij voor bloggers, maar Scoopt berekent 25 procent als commissie bij verkoop.

Scoopt werkt samen met Creative Commons, een non-profit rechtenorganisatie, die flexibele licenties hanteert ten opzichte van traditionele copyright. Onder Creative Commons kan een blogger bijvoorbeeld gratis uitwisseling van een blog toestaan voor non-profit doeleinden, terwijl de rechten voor commercieel gebruik beperkt blijven.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • be benieuwd naar de reultaten. zie ook mijn stuk op Molblog van een paar weken terug:
  http://www.molblog.nl/reacties.php?nieuws=2887

  geplaatst op
 • Dit is inderdaad al een tijdje bekend Jak (wel je literatuur een beetje bijhouden ;-).

  Niet vergelijkbaar maar wel interessant zijn de zogenaamde bemiddelingsbureaus voor bloggers. Als ik het goed heb begrepen komt in Nederland blogalist.nl met deze service en uiteraard kunnen we vanuit blogads.nl ook ea faciliteren. Of het een miljoenenmarkt wordt? Denk het niet, maar het geeft freelancers in de toekomst wel extra mogelijkheden op inkomsten.

  geplaatst op
 • Beste Marco,
  Ik kwam erop via http://www.pressgazette.co.uk/article/260606/bbc_editors_blog en heb daarna Marketingfacts gecheckt, waaruit twee zinnige links kwamen plus eenbericht over bioscooptickets.

  geplaatst op
 • Geen probleem Jak, was er ook één met knipoog.
  Het is een interessante ontwikkeling en mag zeker niet ontbreken op Marketingfacts!

  geplaatst op
 • verwacht net als Marco beperkte, maar toch wel enige markt. het initiatief geeft wel aan dat kwalitatieve en/of originele content beloond wordt en dat is goed.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.