• Mobile
  wordt gesponsord door

Sony stimuleert bloggers om videoclips te promoten

Sony stimuleert bloggers om videoclips te promoten

Sony BMG stelt bloggers in staat om gratis muziekvideo’s op hun website door te geven. Het muziekconglomeraat is hard bezig een nieuwe website met de naam Musicbox Video te promoten. Op deze site staan videoclips van tal van artiesten, interviews, en ook video’s die een kijkje geven achter de schermen van veel van de artiesten die bij Sony BMG onder contract staan. Sony gaat zelfs zover dat bloggers en fans worden opgeroepen om een link op hun site te zetten die naar het materiaal verwijst. Zo kun je dus een website van je favoriete artiest opleuken door rechtstreeks naar de clips op de Musicbox Video site te linken.

Waar komt ineens deze wel heel opmerkelijke houding van Sony vandaan? In het verleden was nu juist Sony niet bepaald enthousiast om muziekvideo’s gratis op het internet te zetten, bang als men was voor mogelijke negatieve effecten die dat zou kunnen hebben op de verkoop van cd’s en dvd’s. Het lijkt erop dat een en ander bij Sony is veranderd sinds Howard Stringer er de scepter zwaait als CEO.

Voor wat betreft het businessmodel zal Sony ongetwijfeld hebben gekeken naar succesvolle online portals als YouTube en Google Video. Traffic en advertentie-verkoop zullen de belangrijkste inkomstenmodellen zijn voor Sony aldus ook het artikel in Telegraaf.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • hmm interessant concept.

  De reclame aan het begin van een video (bij het inladen?) vind ik alleen wel een jammerlijk en zwak punt in het concept.

  geplaatst op
 • Ja, reclame hierbij is dodelijk. Dat ga ik mijn lezers niet opdringen. Ik vind de site überhaupt niet prettig: YouTube is ook Flash, maar MusicBox Video neemt je echt alle controle uit handen. Wel is de kwaliteit van de video's erg goed.

  Ik probeer altijd naar video's te linken, maar dit is voorlopig nog geen alternatief voor MySpace, YouTube, bandsites en wat dies meer zij.

  geplaatst op
 • Wat me ook opvalt: als je dan toch als platenmij iets als dit gaat doen, zorg er dan meteen voor dat alle andere clips van de artiest die je ziet ook meteen in beeld staan, dat je een korte discografie ernaast in beeld krijgt oid. Nu blijft het bij een een link naar de officiële website.

  geplaatst op
 • Well composed publish dissertation referring to this good post performed by thesis writing or dissertation writing must be a right step to the academic success.

  geplaatst op
 • New Sound
  Bludline-Wij doen Ut {Official Music Video}

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.