Dell verbetert klantenservice

Dell verbetert klantenservice
, RIFF

Nu de resultaten van Dell tegenvallen zet Dell in op een verbetering van de klantenservice zo schrijft Businessweek. Al eerder is er hier geschreven over de gevolgen van de weblogpostings van Jeff Jarvis. De reacties, ook op de posting hier op Marketingfacts.nl, logen er niet om.

Dell heeft nu dan een nieuw hoofd Customer Service benoemd met ruime ervaring in de productieomgeving (en dus geen directe ervaring met klanten). Aan hem de taak om de klantenservice net zo efficient te gaan aansturen als de fabrieken.

Ik ben benieuwd of Dell er in zal slagen de gestaag dalende klanttevredenheid te verhogen. Eén van de acties die zal worden ingezet om de efficientie van de klantenservice te verhogen is de medewerkers breder te trainen zodat ze meer verschillende types pc kunnen ondersteunen. Op dit moment wordt nog 45% van de gesprekken nog doorverbonden naar een andere collega omdat de kennis erg verdeeld is. Het is een positieve ontwikkeling dat Dell beseft dat service een belangrijk onderdeel van haar propositie is, en dat de consument tegenwoordig verder kijkt dan naar de prijs alleen.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik heb in april vorig jaar een laptop gekocht bij Dell en die vertoonde na verloop van tijd wat problemen. Aangezien ik in het buitenland verbleef kon ik deze niet binnen de garantieperiode laten ophalen. De klantservice was hierin zeer meegaand en vriendelijk, en mijn laptop is bij terugkomst in Nederland (en weken na het verlopen van de garantie) kosteloos opgehaald en gerepareerd.
    Veel beter dan dat kan de service niet worden in mijn mening.

    geplaatst op
  • Ik zou nog geen muis bij Dell durven te kopen. Ooit wilde ik voor mijn Dell notebook een geheugenuitbreiding. Het heeft mij bloed zweet en tranen gekost om te achterhalen welke type geheugen ik nodig had. Dit nam al snel vormen aan waar ik de humor van ging inzien. Het resultaat was: altijd klantvriendelijke onbekwame medewerkers aan de telefoon, de gehele Dell organisatie gesproken, een levertijd van 4 weken, verkeerde levering en 2 facturen ontvangen. Vreemd hé debiteuren?
    Om maar niet te spreken over de DM-activiteiten van Dell. Ik ben echt geen milieu freak, maar ik geloof dat ik op jaarbasis toch zeker een boom aan papier ontvang. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben altijd uiterst vriendelijk behandeld, maar….als je als organisatie je processen niet op orde hebt, dan leidt dat zeker niet toch klanttevredenheid.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.