Wat kunnen bedrijven met Web 2.0?

Wat kunnen bedrijven met Web 2.0?
Het zal iedereen inmiddels wel duidelijk zijn dat internet langzamerhand aan het verschuiven is naar wat we vandaag de dag Web 2.0 noemen. Hieronder verstaan we webapplicaties die internetgebruikers in staat stellen om op eenvoudige manier samen te werken (collaboration) en informatie te delen (sharing). Kenmerkend daarbij is dat deze webapplicaties niet meer uitgaan van het traditionele model waarbij alle informatie op één plek beschikbaar is, maar dat informatie middels tags en syndicatietechnieken zoals RSS over het web beweegt naar de geinteresseerde internetgebruiker.

Leuk, maar wat kunnen of moeten bedrijven nu met Web 2.0? Afgelopen week publiceerde BusinessWeek een special report over web 2.0:
What every CEO needs to know about the array of new tools that foster online collaboration -- and could revolutionize business.
Ik heb de podcast nog niet beluisterd, maar de artikelen zijn aardig om te lezen. Geen schokkende nieuwe feiten maar zeker de moeite waard om te lezen.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik heb de podcast vorige week beluisterd. Tim O'Reilly legt hierin (nog eens) uit hoe Web2.0 het IT landschap verandert. Het is een goede samenvatting van wat hij (en anderen) al zo'n jaar of twee zeggen. Zeker een aanrader.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.