Select groepje bekijkt voetbal in hd-kwaliteit

12 juni 2006, 04:34

Select groepje bekijkt voetbal in hd-kwaliteitHet was even spannend of UPC uberhaupt de aftrap van het WK-voetbal zou halen met de decoders voor hdtv. Door aanloopproblemen heeft een klein groepje van waarschijnlijk enkele honderden gebruikers in de hoogste kwaliteit kunnen kijken, waar er zeker 3.500 aanvragen waren aldus telecomwereld.

UPC melde afgelopen week in een persbericht dat het met hdtv is begonnen, maar schrijft niets over het zeer beperkte aantal decoders. Bij Essent en Casema kijken al wel enkele duizenden klanten in de hoge kwaliteit, maar ook deze kabelaars moeten toezien dat er te weinig decoders zijn. Vorige week waren ze nog hoopvol gestemd, maar met levering van 6.000 van de geplande 14.000 decoders is het ook Samsung niet gelukt om aan de vraag te voldoen voor de eerste wedstrijd van Oranje gisteren. Voor de tweede wedstrijd komen er misschien nog 4.000 bij.

Wie waren de gelukkigen die gisteren al wel Nederland in hdtv hebben kunnen zien winnen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Elise

  SURFnet streamt het WK in HD over haar netwerk. Een aantal studentencomplexen is uitgerust met schermen, dus daar is zeker gekeken naar het WK in HD.

  Er is wel snel internet (20 Mbit/s) en multicast-ondersteuning nodig. In dit geval gaat het om zo’n 19.000 mensen (voornamelijk studenten).


  12 juni 2006 om 06:15
  media

  Is er voor organisaties die zich indirect bezig houden met onderwijs niet wat te regelen met SURFnet? Lijkt mij ook wel wat om het WK in HD op mijn pc te bekijken!


  12 juni 2006 om 06:25
  Elise

  Was het maar zo eenvoudig…;-) Een SURFnet-aansluiting is een eerste vereiste en die is helaas gebonden aan onze doelgroepvoorwaarde (hoger onderwijs en onderzoek in Nederland).


  12 juni 2006 om 06:33
  Shiver

  Ik ben een van de gelukkigen met een Samsung decoder. Ik bekijk het Wk in HD via Essent. Behalve dat het beeld soms wat kleine haperingen heeft, waardoor het lijkt alsof je naar een herhaling zit te kijken is het echt smullen geblazen. Zeker als je na een tijdje teruggaat naar een SD uitzending. Want, zoals met veel nieuwe dingen: het went heel snel.

  Het WK is helaas niet zo scherp of mooi als uitzendingen van HD1 en National Geographic HD, maar het is absoluut een meerwaarde. Zeker de diepte in het beeld bij overzichten of van achter het goal is iets wat ik met SD tv kijken nog nooit zo ervaren heb.


  12 juni 2006 om 06:57
  Jan Willem Alphenaar

  Ik heb de wedstrijd om een mini klein kleurentvtje gekeken in een Strandtent.

  Het doelpunt was al zo mooi daar, daar kan geen HDTV iets aan toevoegen!


  12 juni 2006 om 10:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!