Google luistert - via ‘t microfoontje in je PC - mee naar jouw TV

Google luistert - via ‘t microfoontje in je PC - mee naar jouw TV
, Carl Mangold

Google heeft een systeem ontwikkeld (PDF, 666 KB) waarmee ze kan herkennen naar welk televisieprogramma je kijkt: ze tapt de microfoon in je PC af, en vergelijkt de geluiden in je huiskamer met een database vol audiosamples. De bedoeling achter dit systeem is om je ‘web experience’ beter af te stemmen op je ‘tv experience’, en daar flink wat geld mee te verdienen.

Het idee won de ‘best paper award’ op de Euro ITV conferentie in Athene.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Vooral eng...

  geplaatst op
 • Eng als ze dit ongevraagd gaan doen.

  Zou dat kunnen?

  geplaatst op
 • Klinkt als een verlate 1 april grap.

  geplaatst op
 • @Erno: Het artikel met de verwijzing naar het 666 KB grote PDF document op Google's research blog is niet op 1 april gepubliceerd, maar op 6/6/2006. (Jammer overigens dat ze niet al om zes seconden na zes over zes op de 'publish' knop hebben gedrukt).

  geplaatst op
 • hmm, en nu ik op eigen blog me nog sterk maakte dat aftappen van microfoon er nooit zal komen. Laat ik hopen dat je daar toch toestemming voor zal moeten geven. Aangezien het van Google afkomstig is en ik toch vrij goede ervaring heb met hun producten heb ik er nog wel vertrouwen in. Mocht het microsoft zijn dan stond het wss standaard aan in de nieuwst msn of zo en moet je met admin rechten het juiste vinkje weten te vinden in een tabwaanzin om dit uit te schakelen.

  geplaatst op
 • Lijkt me echt een broodje aap. Achtergrondgeluiden opvangen met een el-cheapo microfoon of headset is onmogelijk. Het gaat zo wel erg op '1984' lijken.

  geplaatst op
 • @Michel: 1984 was dan ook een typo ;).

  Jochem

  geplaatst op
 • Carl geeft al duidelijk aan dat het een hoax is, zet dit dan even in een "update" onder dit artikel anders staat het zo dom

  geplaatst op
 • Moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet de moeite heb genomen om me er in te verdiepen. Leek me vanaf het begin al een broodje aap verhaal (hoax zoals je wil). Carl, zou je een korte update kunnen toevoegen aan het artikel? Straks komen we nog in Zembla met dit soort uitspraken ;-)

  geplaatst op
 • Do no evil ;)

  geplaatst op
 • Voor de duidelijkheid: In de 'paper' staat meerdere malen dat de ambiente geluiden op de PC/laptop/pda/phone omgezet worden als audio statistieken. Alleen deze 'statistieken' worden verstuurd naar de Google audio database server en social-app web server. Zodoende is het voor Google niet mogelijk om de gebruiker af te luisteren. Google weet alleen waar je naar luistert door de statistieken te vergelijken met de audio database server, waar alle audio statistieken van massamedia worden opgeslagen.

  Het gaat btw niet alleen om televisie, maar om alle massamedia met geluid (muziekevenementen, conferenties, radio en misschien zelfs voetbalwedstrijden). Mooie techniek als je het mij vraagt. Ik denk dat de concurrentie niet blij is met deze ontwikkeling.

  Ik raad alle bovenstaanden aan om de pdf te lezen, want het zijn wel erg zemblareacties. :)

  geplaatst op
 • Achterhaald concept als alles straks via IP wordt uitgezonden. Zie http://www.streamstat.nl. IPTV zal Google toch juist moeten aanspreken.

  geplaatst op
 • Is het jullie ook opgevallen dat de traditionele media nu ook wakker is geworden?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.