• Mobile
  wordt gesponsord door

Nike’s ‘Joga Bonita’ ketting van videofilms

Nike’s ‘Joga Bonita’ ketting van videofilms

J

Half maart zijn Google en Nike gezamenlijk de voetbalcommunity joga.com gestart. Een plek waar je met andere voetballers samenkomt, je eigen voetbalervaringen deelt en foto’s en video’s bekijkt van overal ter wereld, zo luidde de communicatie bij de lancering.

Als onderdeel van de promotie voor dit alles is Nike een wereldwijde Joga Bonita-campagne gestart. Upload een videofragment (overigens niet bij Google video) van maximaal 15 seconden waarin je je voetbalkunsten vertoont. De voetbal moet van links in het scherm komen en aan het einde weer rechts uit het scherm verdwijnen. Nike plakt het geheel aan elkaar en op deze wijze ontstaat een inmiddels 11 minuten durende consumer generated ketting van videofilmpjes met 123 spelers uit 30 landen. Pracht campagne!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Het is wat nike altijd gedaan heeft. Ze zijn geen hoofdsponsor oid maar spammen als het waren het wk.....Brilliant...Loopt precies in de lijn van het vorige WK met junkieXL...Wie kent het niet...
  Dit levert overigens wel een leuke vraag of. Wat is het leukste filmpje dat je ooit gezien hebt op internet ( als het gaat om reclame?) Ik blijf fan van COGS van honda.....( zoek maar op in Google)

  geplaatst op
 • Geen twijfel over mogelijk: Joga Bonito Chain is het beste dat tot nu toe gemaakt is. Helemaal van deze tijd en geweldig in al zijn simpelheid.

  geplaatst op
 • Die chain is egt wel vet gedaan.
  alleen jmmr dat de eerste nederlandse speler het gelijk al verprutst door bal kwijt te raken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.