NDC|VBK gaat in e-books

NDC|VBK gaat in e-books
,

Het uitgeefconcern NDC|VBK, uitgever van kranten als het Dagblad van het Noorden en uitgever van boeken (o.a. Kosmos, Z&K, Ambo, Van Dale Lexicografie), neemt het e-book productiebedrijf New-E-Publishing en de e-Bookwinkel eBook.nl over. NDC|VBK start met de ontwikkeling van eBooks. De medewerkers van New-E-Publishing treden in dienst van NDC|VBK de uitgevers. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Deze overname past naadloos in de multimediale strategie van de boeken- en krantenuitgeverij. Met New-E publishing is de uitgever in staat om een belangrijke impuls te geven aan de ontwikkeling van het eBook. De snelle digitalisering van de markt biedt NDC|VBK de mogelijkheden om met bestaande gedrukte uitgaven een nieuwe markt voor digitale producten te ontsluiten.

De activiteiten zullen zich in eerste instantie richten op de titels van de uitgeverijen van NDC|VBK, maar ook voor andere uitgeverijen kunnen titels elektronisch worden uitgegeven. Door deze samenwerking kunnen meer Nederlandse eBook titels worden aangeboden. De boekenmarkt in het Nederlandse taalgebied krijgt hiermee een belangrijke impuls.

Bovendien heeft het concern hiermee ook voor haar krantenbedrijven kennis in huis gehaald om de ontwikkeling van digitaal papier met de iLiad van de Philips spin-off iRex Technologies ter hand te nemen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.