Crowdsourcing

Crowdsourcing
Jeff Howe in Wired:
(...) Remember outsourcing? Sending jobs to India and China is so 2003. The new pool of cheap labor: everyday people using their spare cycles to create content, solve problems, even do corporate R&D. (...)
Op Upstream houd ik al een geruime tijd de ontwikkelingen bij over de kracht van online communities en moet daarbij altijd denken aan Der Schwarm, een roman van Frank Schatzing:
(...) De intelligente soort dat in het boek wordt aangeduid met Der Schwarm bestaat uit miljarden eencelligen die vanaf het begin van het onstaan van de aarde zich bevinden onder het oppervlak van de wereldzeeen. Eencelligen die als individue een zeer beperkt aantal eigenschappen en intelligentie kennen maar als collectief een intelligentie vertonen die zijn gelijke niet kent. Informatie wordt op geniale wijze verspreid en opgeslagen, kennis raakt niet verloren en de snelheid van handelen is enorm. (...)

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Vraag ik me toch af, of je het boek nu in het Duits hebt gelezen of in het Nederlands? Wel een goed boek trouwens, had het alleen nog niet in dit kader gezien. Toch nog maar een keer herlezen. Het is tenslotte zomer.

  In het kader van boeken, dit boek al gelezen? http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wisdom_of_Crowds

  Zowiezo interessant om eens te peilen welke boeken de lezers van Marketingfacts bezighouden. Levert zeer waarschijnlijk een leerzaam rijtje op. Dus...

  geplaatst op
 • Michael Critchtons' Prey is op dit gegeven gebaseerd en dan gecombineerd met zijn bekende semi-wetenschappelijke sausje. Wel erg leuk!

  geplaatst op
 • @Sander: heb zowel de Duitse als Nederlandse versie; die eerste kwam ik niet doorheen dus ik ben uiteindelijk overgestapt naar de Nederlandse vertaling. Inmiddels alweer een jaar oud maar toch een absolute aanrader. Inderdaad een goed idee om eens een discussie te starten over wat we dit jaar aan vakantielectuur moeten meenemen. Wisdom of Crowds ken ik, maar moet het nog wel lezen!

  @Gijsbregt: dank voor de tip, komt op mijn lijstje te staan!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.