Crowdsourcing

29 mei 2006, 04:16

Jeff Howe in Wired:

(…) Remember outsourcing? Sending jobs to India and China is so 2003. The new pool of cheap labor: everyday people using their spare cycles to create content, solve problems, even do corporate R&D. (…)

Op Upstream houd ik al een geruime tijd de ontwikkelingen bij over de kracht van online communities en moet daarbij altijd denken aan Der Schwarm, een roman van Frank Schatzing:

(…) De intelligente soort dat in het boek wordt aangeduid met Der Schwarm bestaat uit miljarden eencelligen die vanaf het begin van het onstaan van de aarde zich bevinden onder het oppervlak van de wereldzeeen. Eencelligen die als individue een zeer beperkt aantal eigenschappen en intelligentie kennen maar als collectief een intelligentie vertonen die zijn gelijke niet kent. Informatie wordt op geniale wijze verspreid en opgeslagen, kennis raakt niet verloren en de snelheid van handelen is enorm. (…)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Gijsbregt

    Michael Critchtons’ Prey is op dit gegeven gebaseerd en dan gecombineerd met zijn bekende semi-wetenschappelijke sausje. Wel erg leuk!


    30 mei 2006 om 05:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!