Grote controverse rondom trademark Web 2.0

Grote controverse rondom trademark Web 2.0
Hyped:
O'Reilly, de organisatie die enkele jaren geleden voor het eerst de term web2.0 gebruikte voor een conference, heeft de term "web2.0" vastgelegd als trademark en direct een aantal advocaten ingezet om allerlei partijen die "web2.0" gebruiken aan te klagen.
Een overtrokken reactie dat al snel resulteerde in een kleine rel waarop O’Reilly inmiddels een officiele reactie heeft gegegeven (via: BlueAce).


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • En het mooiste zijn de reacties op die officiele reactie, O'Reilly wordt stevig redelijk afgebrand. Al is dat voor een deel ook weer wat overderven, maar dat hadden ze kunnen verwachten natuurlijk...

  Op performancing werd het net ook effe aangehaald:

  "When, inevitably you make a mistake, or a bad call, what do you do? Pretend it didn't happen, hope it will just go away, wrap it in corporate speak and pray it just blows over before the boss gets back?

  For those that missed it, there was some fun and games yesterday as O'Reilly got their knickers in a corporate twist over the copyright of "web2.0". Sheesh, how un-web2 can you get?"

  http://performancing.com/node/2618

  geplaatst op
 • Eerst hypen over Web 2.0.
  Nu hypen over het hypen over web 2.0.
  Wat is het volgende?

  geplaatst op
 • Door naar Web 2.1, zou ik zeggen :-D

  geplaatst op
 • Of ... stoppen met hypen! Is DAT wat?

  geplaatst op
 • Lijkt me een goed voorstel; stoppen met hypen van web 2.0 want het is in feite een containerbegrip dat niets meer of minder is dan een logische evolutie van internet. Als mensen het web 2.0 willen noemen is dat prima maar ik heb af en toe het idee dat mensen denken dat het ook een revolutie is en dat is het zeker niet.

  geplaatst op
 • Marco, Mijn dag is weer HELEMAAL GOED! Want wat jij zegt is helemaal in lijn met m'n posts van 6 november '05 Web 2.0: Een Luchtbel of Ballen? en 9 april '06 2.0? Ik pik 't niet langer.

  En dat ondanks het snert-weer van vandaag.

  geplaatst op
 • Internet blijft idd gewoon evolueren en ik heb iig zeker niet het gevoel dat we nu ineens in een new & improved version zitten.

  Daarnaast is het natuurlijk uiterst krom om zo'n algemeen gebruikte term te willen claimen en al advocaten overal op af sturen terwijl het slecht om een aanvraag gaat en dus nog helemaal geen trademark is.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.