Wall Street maakt zich op voor fusie internetgiganten

25 mei 2006, 05:49

Wall Street maakt zich op voor fusie internetgigantenAnders Floor verwijst naar een artikel in Forbes.com waaruit blijkt dat Wall Street zich opmaakt voor een mega-fusie tussen internetgiganten. De hoofdrolspelers worden gezocht in het rijtje Google, Yahoo, eBay en Microsoft.

De laatste tijd wordt druk gespeculeerd over strategische allianties. Zo zou eBay in gesprek zijn met Yahoo en Microsoft in een poging de toenemende invloed van Google een halt toe te roepen. Microsoft ontkende onlangs dat er sprake was van een complot tegen Google, maar gaf wel aan mogelijkheden te zien in een samenwerking met eBay of Yahoo. “Een partnership of fusie tussen eBay en Yahoo ligt momenteel strategisch het meest voor de hand”, stellen analisten van de vooraanstaande bank JP Morgan. Het fusiebedrijf zou een leidende positie verkrijgen op het gebied van veilingen, communicatie, betalingssystemen, grafische advertenties, bereik en geografische reikwijdte, schrijft de bank in een rapport.

Vorige week maakte Yahoo’s topman Terry Semel bekend dat zijn bedrijf door Microsoft was benaderd voor overname van een zoekmachine-onderdeel. Yahoo zette daar direct een streep door, door te verklaren dat het search als essentieel onderdeel ziet van de toekomst.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Gijsbregt

    Interessant is ook om te kijken wat de oude media hiermee gaan doen. Kijk alleen maar naar Googles video Adsense, naar MySpace bij Fox, naar AolTimeWarner en naar Flickr en Yahoo en je weet dat het gevecht op internet gaat draaien om de integratie van video content. Wie durft TimeWarner 5 jaar na dato te volgen?


    25 mei 2006 om 08:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!