Google vergroot aandeel op zoekmarkt VS

24 mei 2006, 05:58

Google blijft groeien in de markt voor zoekmachines, dit meldt Computable. Het heeft in de Verenigde Staten nu een marktaandeel van 43 procent, gevolgd door Yahoo (28 procent) en MSN (13 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Internet-monitorbedrijf comScore Networks.

Het onderzoek geeft ook aan dat de overige diensten van Google in Amerika nog achterblijven op de concurrentie. Zo heeft Gmail 2,5 procent marktaandeel tegenover Yahoo! Mail (42%) en Hotmail (22,9%).

Meer informatie is te vinden op de website van comScore Networks.

Heini van Bergen
Senior Online Advertising Expert bij Beslist.nl

Heini van Bergen is als Senior Online Advertising Expert inhoudelijk verantwoordelijk voor de Online Advertising kanalen van Beslist.nl.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Xeskino

  Zou er ooit een einde komen aan de opmars van Google? Die zijn ook overal bezig en ik vind het persoonlijk een beetje eng. Ik gebruik nog steeds Google Search omdat op dit moment geen goede alternatieven zijn. Ik heb Yahoo!, Ask, Msn enzo. gebruikt maar die zijn niet optimaal ten opzichte van Google.


  24 mei 2006 om 10:23
  Michel

  @Xeskino: aan elke opmars komt een einde, de vraag is meer of ze ooit de aftocht zullen blazen 😉


  24 mei 2006 om 11:36
  Xeskino

  Is het mogelijk om een poll onder de lezers van MarketingFacts.nl te houden over het onderwerp “Watvoor zoekmachines en email diensten bijv. Hotmail, Gmail, Yahoo! Mail gebruiken ze meestal”?

  Ik ben benieuwd omdat de meeste bezoekers op deze site relatief [veel] verstand van Internet hebben.


  24 mei 2006 om 11:51
  Frank

  Ik gebruik naast Google Search ook Google Mail.

  Google mail biedt me een aantal handige voordelen t.o.v hotmail. De zoekfunctie in je email berichten, het opslaan van berichten en het automatisch opslaan van niet verzonden berichten (bijv bij per ongeluk sluiten venster). De persoonlijke startpagina met rss feeds van Google Search is ook heel handig. Verder heb ik Google talk nog geinstalleerd hier, al gebruik ik die alleen voor email notificatie.


  24 mei 2006 om 19:25
  media

  Xeskino, als iemand een suggestie heeft voor een handige poll-instrument op marketingfacts wil ik daar best mee starten. Iemand?


  24 mei 2006 om 20:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!