Google vergroot aandeel op zoekmarkt VS

Google vergroot aandeel op zoekmarkt VS

Google blijft groeien in de markt voor zoekmachines, dit meldt Computable. Het heeft in de Verenigde Staten nu een marktaandeel van 43 procent, gevolgd door Yahoo (28 procent) en MSN (13 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Internet-monitorbedrijf comScore Networks.

Het onderzoek geeft ook aan dat de overige diensten van Google in Amerika nog achterblijven op de concurrentie. Zo heeft Gmail 2,5 procent marktaandeel tegenover Yahoo! Mail (42%) en Hotmail (22,9%).

Meer informatie is te vinden op de website van comScore Networks.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zou er ooit een einde komen aan de opmars van Google? Die zijn ook overal bezig en ik vind het persoonlijk een beetje eng. Ik gebruik nog steeds Google Search omdat op dit moment geen goede alternatieven zijn. Ik heb Yahoo!, Ask, Msn enzo. gebruikt maar die zijn niet optimaal ten opzichte van Google.

  geplaatst op
 • @Xeskino: aan elke opmars komt een einde, de vraag is meer of ze ooit de aftocht zullen blazen ;-)

  geplaatst op
 • Is het mogelijk om een poll onder de lezers van MarketingFacts.nl te houden over het onderwerp "Watvoor zoekmachines en email diensten bijv. Hotmail, Gmail, Yahoo! Mail gebruiken ze meestal"?

  Ik ben benieuwd omdat de meeste bezoekers op deze site relatief [veel] verstand van Internet hebben.

  geplaatst op
 • Ik gebruik naast Google Search ook Google Mail.

  Google mail biedt me een aantal handige voordelen t.o.v hotmail. De zoekfunctie in je email berichten, het opslaan van berichten en het automatisch opslaan van niet verzonden berichten (bijv bij per ongeluk sluiten venster). De persoonlijke startpagina met rss feeds van Google Search is ook heel handig. Verder heb ik Google talk nog geinstalleerd hier, al gebruik ik die alleen voor email notificatie.

  geplaatst op
 • Xeskino, als iemand een suggestie heeft voor een handige poll-instrument op marketingfacts wil ik daar best mee starten. Iemand?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.