De hele popgeschiedenis in een Wiki

23 mei 2006, 13:35

Eind vorig jaar ontving de VPRO een award voor het programma 3VOOR12. Daarvoor hadden ze al een primeur met VODcasting en zijn ze zeer actief met online radiokanalen.

En ook nu weer laten ze bij 3voor12 zien dat ze graag met de tijd meegaan. Gisteren is een 3voor12 Wiki gelanceerd, waarop getracht zal worden de hele Nederlandse popgeschiedenis in kaart te brengen. Ze geven zelf het startschot met de festivals en starten bij Pinkpop, het oudste festival van Nederland.

Uit het persbericht: Feiten, meningen en ervaringen worden in het geval van Pinkpop gebundeld op onderwerpen, jaargangen en artiesten. Er wordt niet alleen vastgelegd wie er in welk jaar optraden en hoeveel bezoekers er toen waren, ook worden bijzondere ervaringen op de camping beschreven of onvergetelijke concert-momenten. Het collectief geheugen wordt dus aangesproken. 3VOOR12 biedt het raamwerk en de technische ondersteuning, de invulling is zoals dat bij een wiki hoort aan het publiek. Ze vullen elkaar aan, verwijderen feitelijke fouten, etcetera. En actieve gebruikers kunnen opklimmen tot moderator om zo de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Met de Pinkpop wiki wordt het startschot gegeven voor een zo compleet mogelijke persoonlijke geschiedschrijving van de Nederlandse popmuziek. Het woord is aan de muziekliefhebbers van Nederland.

Alle muziekgenres mogen aan bod komen. Voor de techniek is gebruik gemaakt van Wetpaint (volgens Frank Jansen de beste wiki die er is)

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Robert de Boer

    Dank voor de update! Het persbericht van de VPRO zelf is van gisteren, de wiki stond inderdaad een dag eerder al online!


    23 mei 2006 om 15:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!