De hele popgeschiedenis in een Wiki

De hele popgeschiedenis in een Wiki

Eind vorig jaar ontving de VPRO een award voor het programma 3VOOR12. Daarvoor hadden ze al een primeur met VODcasting en zijn ze zeer actief met online radiokanalen.

En ook nu weer laten ze bij 3voor12 zien dat ze graag met de tijd meegaan. Gisteren is een 3voor12 Wiki gelanceerd, waarop getracht zal worden de hele Nederlandse popgeschiedenis in kaart te brengen. Ze geven zelf het startschot met de festivals en starten bij Pinkpop, het oudste festival van Nederland.

Uit het persbericht: Feiten, meningen en ervaringen worden in het geval van Pinkpop gebundeld op onderwerpen, jaargangen en artiesten. Er wordt niet alleen vastgelegd wie er in welk jaar optraden en hoeveel bezoekers er toen waren, ook worden bijzondere ervaringen op de camping beschreven of onvergetelijke concert-momenten. Het collectief geheugen wordt dus aangesproken. 3VOOR12 biedt het raamwerk en de technische ondersteuning, de invulling is zoals dat bij een wiki hoort aan het publiek. Ze vullen elkaar aan, verwijderen feitelijke fouten, etcetera. En actieve gebruikers kunnen opklimmen tot moderator om zo de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Met de Pinkpop wiki wordt het startschot gegeven voor een zo compleet mogelijke persoonlijke geschiedschrijving van de Nederlandse popmuziek. Het woord is aan de muziekliefhebbers van Nederland.

Alle muziekgenres mogen aan bod komen. Voor de techniek is gebruik gemaakt van Wetpaint (volgens Frank Jansen de beste wiki die er is)


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Kleine correctrie. 3VOOR12Wiki werd al eerder gelanceerd want Erwin Blom noemde de wiki op 21 mei al in zijn weblog. frEdSCAPEs: PinkPop en Wikis: 3VOOR12

    Geweldig initiatief :-)

    geplaatst op
  • Dank voor de update! Het persbericht van de VPRO zelf is van gisteren, de wiki stond inderdaad een dag eerder al online!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.