Anoniem communiceren: van drukpers tot weblog

Anoniem communiceren: van drukpers tot weblog

Het moderne communicatieproces kenmerkt zich in toenemende mate door de aanwezigheid van registratie en controle. Vanuit juridisch perspectief leidt deze ontwikkeling tot uiteenlopende vraagstukken rondom de identificeerbaarheid en anonimiteit van communicerende burgers.

Anton Ekker behandelt in zijn proefschrift Anoniem communiceren: van drukpers tot weblog (pdf) een aantal van deze vraagstukken: hoe is anonieme communicatie in het Nederlandse recht gereguleerd, wat zijn de constitutionele grondslagen voor de bescherming van anonieme openbare communicatie, en dient in Nederland bij openbare communicatie een recht op anonimiteit te worden aanvaard? Een onderwerp dat met name interessant is in relatie tot het massale gebruik van weblogs en fora.

Anton Ekker promoveerde op 14 maart 2006 aan de Universiteit van Amsterdam.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.