20.000e reactie op Emerce

20.000e reactie op Emerce

Een mijlpaal voor Emerce: het aantal reacties van lezers is de 20.000 gepasseerd. Bij het artikel over de nieuwe site van CU2 was “Klikspaan” degene die de champagne deed ontkurken. In een toevoeging aan de desbetreffende reactie schrijft Emerce-redacteur Jasper Houtman dat de teller begin juni 2003 op 15.000 stond.

Felicitaties namens de bloggers van MarketingFacts!


Geplaatst in

DelenEr zijn 20 reacties op dit artikel

 • Vraag me af hoeveel van die reacties van Chefren zijn...

  geplaatst op
 • Werd afgelopen week ook al gewezen op Chefren Hagens (e-Knip), destijds de vaste reaguurder van Emerce. Hoe zou het nu zijn met Chefren? Heb 'm al tijden niet meer in de reacties gezien...

  geplaatst op
 • geen idee, was wel een schoolvoorbeeld van personal branding ;)

  geplaatst op
 • @Anders
  Dank !

  @Vincent & Marco
  De zeer gewaardeerde Chefren Hagens was vorige week weer van de partij: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=640849#reacties

  geplaatst op
 • toch wel verwacht dat Chefren zelf een blog zou starten...had hij zich helemaal kunnen uitleven :-)

  geplaatst op
 • hahaha, chefren... dat is op retecool op een gegeven moment een werkwoord geworden

  http://www.emerce.nl/artikel.jsp?id=46147

  geplaatst op
 • oh ja, gefelicitaart emerce!

  geplaatst op
 • Voor wie meer wil weten over de legendarische Chefren: alles startte met een review van de online knipseldienst van de heer Chefren Hagens. Een review die niet negatief was maar ook niet echt positief. Het artikel zelf is in de vernieuwde versie van de Emerce-site verloren gegaan (hopelijk niet voorgoed) maar de discussie die er op volgde is nog wel te zien:
  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=44848
  Het is veruit de langste en ongetwijfeld meest hilarische discussie ooit op Emerce waarin Chefren Hagens zijn site te vuur en te zwaard verdedigt.

  Ook het lezen waard is de column Zwijgen is goud die Job Franken naar aanleiding van de discussie schreef:

  Wat drijft dergelijke lieden dan tot het vertonen van dit gedrag? Is het een doorgeschoten drang naar erkenning, misschien overproductie van testosteron?

  (...)

  Toch ligt de schuld van het escaleren van dergelijke discussies nooit alleen maar aan de dorpsgek. De Emerce-lezers gedragen zich in dit soort situaties soms als een groep wilde honden.


  Uiteraard liet Chefren zich in de hierop volgende discussie opnieuw in volle glorie gelden ;-)

  geplaatst op
 • Kan Chefren niet alsnog een Emerce-lintje krijgen?

  geplaatst op
 • Joepiedepoepie voor Emerece

  geplaatst op
 • Verdorie, post ik een keer 'anoniem', heb ik de 20.000ste post en gaat de champagne aan m'n neus voorbij.

  Dat met die knipselkunstenaar was inderdaad vaak even irritant als hilarisch maar het was zeker een levendige periode.

  Oh ja, Emerce uiteraard gefeliciteerd met deze mijlpaal.

  geplaatst op
 • Emerce, van harte, namens de buren van CID!

  geplaatst op
 • Kasper, jij bij deze dan ook nog gefeliciteerd! En Anton kennende krijg je die champagne nog wel ;-)

  geplaatst op
 • Heren, wat gezellig hier!

  Ik herinner me toevallig de 10.000'ste reactie van Emerce te hebben geschreven.

  Ten aanzien van die E-knip draden: ik vond het wel eens grappig om voor een goed doel publiekelijk met de diverse e-vandaaltjes te dollen (daar reken ik Anders Floor overigens geenszins toe!). Het goede doel was dat ik met die aandacht iets van 6+ betalende klanten wist binnen te halen voor E-knip dat toen net begonnen was. Aangezien vrijwel niemand het abonnement bij E-knip op blijkt te zeggen komt het er op neer dat er met die paar uur gierend-van-het-lachen tikwerk zo'n 5x1800E omzet is binnengehaald, ik denk dat er niet veel reageerders bij Emerce zijn die in de buurt komen van een dergelijk resultaat.

  Waarom ik ook veel lol had in het reageren was omdat het zo voorspelbaar toe ging en het een paar keer lukte de voorspelling te plaatsen voor "het" gebeurde. We hebben met zijn allen een aardige "foto" van die tijd neergezet waarin staat hoe men over allerlei Internet gerelateerde zaken dacht.

  Enne, zonder E-knip was ik hier niet terecht gekomen, het werkt nog steeds fantastisch, E-knip doorzoekt elke nacht weer inmiddels duizenden sites met techniek die kwa efficiency voorzover mij bekend nog steeds zijn gelijke niet kent. Imediasearch heeft het inmiddels opgegeven en er komen regelmatig klanten van bijvoorbeeld ClipIt naar E-knip over, je kan het zonder gezeik gratis proberen en blijkt dan voor minder geld meer knipsels te krijgen.

  Overigens blijf ik het bizar vinden dat E-knip nog altijd heel weinig pers krijgt terwijl het voor onderzoekende journalisten in het algemeen of marketing en PR mensen die ook maar iets met Internet te maken hebben volstrekt onmisbaar is.

  +++chefren

  geplaatst op
 • hahaha prachtig dit, dit maakt het verhaal compleet! :-)

  geplaatst op
 • Als je een taart wilt laten bezorgen: Bestel dan je taart op www.taartenwinkel.nl Echt een super bedrijf en een goeie prijs

  geplaatst op
 • Duurt knap lang voordat je met e-knip dit bericht gespot hebt...2 weken...poeh...is de crisis alweer voorbij. Met Clipit krijg je het in ieder geval dezelfde of maximaal dezelfde dag toegestuurd ;-)

  Goodluck!

  geplaatst op
 • Paul, als ze zo "nauwkeurig" met datums omgaan als jij dan heb ik er bar weinig vertrouwen in...

  7 Juni werd hier het woord "chefren" gepost, 8 juni mijn reactie, weinig te klagen over E-knip plus mijn reactiesnelheid lijkt me. Verder gaat het niet zo om de snelheid, die ontloop elkaar bij e-knipseldiensten wereldwijd niet wezenlijk. Het gaat om de hoeveelheid websites die wordt gescanned, hoe practisch en goed het zoekgereedschap is en de abonnementsprijs. E-knip scoort volgens haar klanten, waarvan er steeds meer van bijvoorbeeld Clipit over komen, op notabene alle drie items een stuk gunstiger dan welke concurrent dan ook. Opmerkelijk is verder dat de "concurrentie" al tijden geen vrij toegankelijk volledig functioneel proefabonnement meer aanbied en zelfs niet publiekelijk duidelijk is over de tarieven en wat je er precies voor krijgt.

  geplaatst op
 • @Paul, moet Chefren hierin gelijk geven, hij was hier binnen een dag nadat zijn naam viel in de discussie. Opmerkelijk!

  geplaatst op
 • Sta jij daar trouwens niet op een mooie tweede plek qua reageren, Anders?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.