10th Annual Webby Nominees Announced

11 april 2006, 12:07

10th annual Webby Nominees Vandaag zijn de Webby Nominees bekend gemaakt. Het is altijd weer een leuke verkenningstocht om alle genomineerden eens te bekijken. Genoeg om een dag lang over het net te surfen. Veel bekende websites waaronder 6 x Google en 4 x Yahoo! maar ook vele minder bekende websites.

Zo is National Public Radio (publieke omroep van de US) ook 6 x genomineerd. Nieuw dit jaar zijn de nominaties voor podcasts en weblogs. Hier zijn de nominees te vinden. Kijk vooral ook even onder de categorie Travel 🙂

Sinds April 2007 ben ik weer terug in Nederland als Freelance Online Marketer na tweeenhalfjaar in New York gewerkt te hebben voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In mijn functie als Internet Manager adviseerde ik het NBTC op het gebied van online marketing en communicatie. De 21-talige(!) website Holland.com wordt in Nederland onderhouden maar vanuit 17 landen getarget op de verschillende doelgroepen per land. Zweedse studenten en Japanse zakenlui moeten allemaal uiteindelijk terecht kunnen op dezelfde website. Daarnaast worden er voor de Noord Amerikaanse markt websites en daarbijbehorende campagnes opgericht. In enkele gevallen wordt er samengewerkt met andere Bureaus voor Toerisme. Enkele van deze websites zijn: Trippist, Cool Capitals en Arts in Europe. Enkele noemenswaardige campagnes zijn: Bloggers in Amsterdam, Cool Capitals on Slate (artikel I Media Connection) en Discover your Holland (artikel Media Post) De nieuwste telg van de Amerikaanse tak van het NBTC is ook het laatste project waar ik voor het NBTC aan heb gewerkt: de Holland (2.0) website. Aan vorige functies als Strategist/Planner/Buyer/Analyst Interactive Media bij Media Contacts en IPAN coördinator van het kennisgebied Online Marketing heb ik veel kennis en een groot Nederlands netwerk overgehouden. In New York verbrede ik mijn kennis en netwerk tot ver over de Nederlandse grenzen en Web 1.0. Regelmatig bezoek ik events zoals de NY Tech Meetup en 212NYC en conferenties zoals AD:TECH waar ik tevens spreker en jurylid van ben geweest.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Eric

  waaronder onze ‘eigen’ Fabchannel (www.fabchannel.com)!


  11 april 2006 om 16:58
  Frank

  Wie is de 3e nederlandse partij?


  12 april 2006 om 03:59
  media

  Ik denk dat dat vooral te maken heeft met het persbericht dat Fabchannel heeft verstuurd. Soms blijken persberichten toch te werken; zeker als de redacties niet verder kijken dan het bericht zelf.


  12 april 2006 om 13:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!