10 interessante onderzoeken van afgelopen week

21 mei 2013, 04:59

Een selectie van de 10 meest interessante onderzoeken van week 19 2013

Ook deze week heb ik weer 10 interessante onderzoeken van afgelopen week op een rijtje gezet. Met deze week onder andere wereldwijde cijfers over internettoegang, attitudes ten opzichte van mobiel in opkomende economieën en Amerikaanse cijfers over mobile advertising.

Hoe je beste vriend een vijand wordt

Aan de basis van bekende films als Ben Hur, The Prestige of The Social Network staat een bekend gegeven: twee mensen die eerst beste vrienden waren, komen uiteindelijk als vijanden tegenover elkaar te staan. Ook merken lopen een soortgelijk risico. Immers, consumenten die zich als fan aanmelden op de Facebookpagina van een merk kunnen zich soms en plotseling tegen dat merk keren. En dit kan leiden tot negatieve publiciteit en negatieve mond-tot-mondreclame voor dat merk. Johannes Gebauer, Johann Füller en Roland Pezzei, drie Oostenrijkse onderzoekers, probeerden te achterhalen hoe een merkvriend zo plotseling in een vijand kan veranderen en hoe merken dit kunnen voorkomen.

Lees verder

Internetsector in Nederland groeit met 1 procent

Waar Nederland in 2012 en 2013 krimpt, groeit in 2013 de softwaresector met 2 procent en de telecom en internetsector met 1 procent. Dit concludeert ABN AMRO in haar jaarlijkse visie op de de Nederlandse Technologie-, Media- en Telecomsector (TMT) in 2013. “Ons land beschikt over één van de grootste internetknooppunten ter wereld, een hoogwaardige infrastructuur en een dynamische creatieve industrie. Hiermee biedt deze sector kansen op – globale – groei. Door de aanwezigheid van innovatieve bedrijven die nieuwe bedrijfsmodellen omarmen, kan zij ook andere sectoren inspireren om nieuwe kansen te benutten”, zo schrijft ABN Amro.

Lees verder

The Forrester Wave: Web Content Management For Digital Customer Experience Q2 2013

Web content management software heeft zich ontwikkeld van een kleine set tools voor websitemanagement tot brede productsuites die marketeers de handvaten geven om de multichannel consument handen en voeten te geven. In dit rapport worden de belangrijkste providers op een rijtje gezet en beoordeeld op basis van het huidige aanbod, de strategie en de aanwezigheid op de markt.

Lees verder

ICT facts & figures 2013

In dit rapport belicht de ITU, de internationale telecommunicatie unie, de wereldwijde internetpenetratie. Volgens de ITU heeft wereldwijd 41 procent van de huishoudens in 2013 toegang tot internet. De helft van de huishoudens bevinden zich in ontwikkelingslanden, waar de internetpenetratie 28 procent bedraagt. In de ontwikkelde landen heeft 78 procent toegang tot internet.

Lees verder

2013 Emerging markets mobile attitudes report

Consumentenonderzoek in de opkomende economieën van Brazilië, India, Nigeria en Saudie Arabië wijst uit dat het gebruik van mobiele telefoons het gebruik van laptops (29 procent), tablets (7 procent) en desktop-PC's (17 procent) voorbij is gegaan als we kijken naar time spent.

Lees verder

Mobiele advertentiebestedingen groeien in VS naar 20 miljard dollar

De uitgaven aan mobile advertising zullen in de VS in 2015 goed zijn voor bijna 20 miljard dollar. Dat is bijna het drievoudige van het afgelopen jaar, toen er 6,7 miljard dollar naar mobile advertising ging. Dat concludeert de Mobile Marketing Association.

Lees verder

Amerikanen spenderen meer tijd aan sociale netwerken

Uit onderzoek van GfK en IAB blijkt dat Amerikanen meer tijd online doorbengen. Waar Amerikanen in 2011 dagelijks nog iets onder de 3 uur online waren, is dat in 2012 gegroeid naar 3 uur en 7 minuten. Amerikanen spenderen meer tijd op sociale netwerken en kijken langer naar video.

Lees verder

Adobe Quarterly Digital Intelligence Briefing

Twee van de belangrijkste trends voor 2013 zijn content en inboundmarketing, welke beiden sterk leunen op een effectief content management system (CMS). Uit de laatste editie van Adobe's Quarterly Digital Intelligence Briefing blijkt dat hoewel organisaties bewust zijn dat het succes van de contentstrategie samenhangt met het CMS deze vaak achterloopt op de huidige technische mogelijkheden.

Lees verder

Bing breidt marktaandeel in VS uit

Bing heeft het afgelopen jaar haar marktaandeel uitgebreid. Dat blijkt uit cijfers van comScore. Bing beschikt momenteel over een marktaandeel van 17,3 procent. Vorig jaar was dit nog 15,4 procent. Het marktaandeel van Google bleef het afgelopen jaar onveranderd: 66,5 procent van de Amerikaanse zoekopdrachten verlopen via Google.

Lees verder

'Driekwart van de verkochte smartphones is Android'

Onderzoeksbureau Gartner heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over de verkoop van smartphones en mobiele telefoons. Het marktaandeel van het Android platform blijft doorgroeien. 75 procent van de verkochte smartphones draait op Android.

Lees verder

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!