• Mobile
    wordt gesponsord door

Zuid-Korea geeft huishoudens 100 Mbit internet

Zuid-Korea geeft huishoudens 100 Mbit internet

Zuid-Korea gaat haar toch al goede infrastructuur voor breedbandinternet verbeteren. De overheid trekt, samen met telecommunicatiebedrijven, 1,4 miljard euro uit voor een upgrade die huishoudens moet voorzien van een 100 Mbit internetverbinding.

De upgrade van het netwerk moet in 2010 afgerond zijn en zal ook het mobiele umts-netwerk verbinden met het breedbandnetwerk. Onder meer de gezondheidszorg, het onderwijs en vrije tijdstoepassingen (met name gaming) moeten profiteren van de snellere dataverbindingen.

Huishoudens in Zuid-Korea kunnen nu al beschikken over internetverbindingen met snelheden van 2 Mbps tot 10 Mbps. Zuid-Korea is het land met de meest fanatieke internetgebruikers. Ruim 70 procent van alle inwoners maakt actief gebruik van het huidige breedbandnetwerk.

Daarnaast is ook het online spelen van spelletjes een ongekend populaire bezigheid in Zuid-Korea. In sommige online spelgemeenschappen spelen op een gemiddelde dag 300.000 deelnemers.

Bron:
http://www.zdnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.