Zoekmachine marketing vast onderdeel marketingmix Ricardo.nl

Zoekmachine marketing vast onderdeel marketingmix Ricardo.nl

Als een van Nederlands grootste veilingsites is search engine marketing voor Ricardo een vast onderdeel van de marketingmix. Aangezien 70 procent van alle e-commerce transacties in Europa met een zoekopdracht begint, is het voor Ricardo erg belangrijk om bovenaan te staan in de zoekresultaten, en wel precies op het moment dat consumenten op zoek zijn naar producten die op dat moment in het veilingassortiment aangeboden worden.

Ricardo heeft enkele duizenden trefwoorden in het Overture-netwerk aangevraagd en zet deze actiematig aan en uit, al naar gelang het aanbod op de site www.ricardo.nl.

Arthur Brouwers: “Op het moment dat wij, bijvoorbeeld, het veilingaanbod op het gebied van kunst zien stijgen, zetten wij direct de trefwoorden aan die relevant zijn voor ge?nteresseerden in kunst. Op die manier sluizen wij meteen een grote hoeveelheid ge?nteresseerde kopers vanuit de diverse zoekmachines naar het kunstgedeelte van onze site. Zo verhogen wij de omloopsnelheid van de aangeboden producten, en zoals iedereen weet: meer vraag leidt tot meer aanbod en tot hogere prijzen. Zoekmachine marketing verhoogt dan ook de attractiviteit van onze marktplaats vanwege de flexibiliteit, de actiegerichtheid en de controleerbaarheid ervan.”

De resultaten van 1 maand adverteren bij Overture:

Verkochte producten + 38%
Succesvolle veilingen + 35%
Aantal ingebrachte veilingen +107%
Gemiddelde biedprijs + 33%

Bron:
http://www.adformatie.nl/webdesk/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.