Zijn weblogs interessant voor startups en MKB’ers?

Zijn weblogs interessant voor startups en MKB’ers?

SmartBiz.com heeft een aantal experts gevraagd naar het belang van weblogs voor startups en MKB’ers. Aan het woord komen achter-eenvolgens Debbie Weil, Suzanne Falter-Barns, John Cass, Denise Wakeman en Wendy Maynard (via: Stefan Wobben).

Eigenlijk zijn de experts het allemaal met elkaar eens: weblogs zijn uitermate interessant voor startups en MKB’ers. Om verschillende redenen maar opvallend vaak wordt genoemd dat weblogs een positief effect hebben op de positionering van de weblog in de zoekmachines. Een ervaring die ik overigens deel. Als ik op een van mijn weblogs schrijf over een bepaald onderwerp dan is het vaak binnen enkele dagen in de top-10 van Google terug te vinden. Heb het altijd beschouwd als een leuk neveneffect van weblogs maar in toenemende mate wordt het een van de belangrijkste pijlers in het businessmodel van weblogs.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Ja! dit is een nieuw gebruik,de media.

  geplaatst op
 • Wat enkel soms jammer is, is dat starters in het begin veel meemaken en willen schrijven maar het niet altijd volhouden. Voor starters die niet direct met zoekmachines bezig zijn omdat hun website of weblog nog verre van zoekmachine vriendelijk is, is het dan ook meestal interessanter om bij een bestaand weblog aan te sluiten. Weblogs zijn regelmatig op zoek naar auteurs.

  Een interessant weblog voor starters om te lezen: weblog over ondernemen.

  geplaatst op
 • In het begin hebben ze misschien veel tijd om te bloggen omdat ze nog niet zoveel klanten hebben, maar als het bedrijf wat drukker wordt, dan is er minder tijd om te bloggen. Of het dan interessant is om bij een bestaande blog aan te sluiten, vraag ik me af. Ook daar zal er een verplichting zijn tot een bepaald aantal posts per week/maand, dus als er geen tijd is om zelf te bloggen is er waarschijnlijk ook geen tijd om te bloggen op andermans blog.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.