• Mobile
    wordt gesponsord door

Zakelijke markt voor mobiele telefonie nog volop in beweging

Zakelijke markt voor mobiele telefonie nog volop in beweging

Op basis van grootschalig onderzoek in 2003 ziet Heliview dat het gebruik van mobiele telefonie in aantallen vestigingen min of meer stabiel is. Waar er voorheen nog branches waren waar providers extra new business activiteiten konden ontplooien, treedt op dit gebied verzadiging op. Wel vertoont de zakelijke dienstverlening nog een groei van circa 5%, waar overige branches stabiel blijven. Een sterke groei is echter waar te nemen in het aantal aansluitingen dat organisaties hebben, over de gehele markt gemiddeld van 3,7 naar 4,2 per organisatie. Het totaal aantal aansluitingen in de zakelijke markt komt op bijna 1,8 miljoen en naar verwachting zal dit eind 2004 verder groeien naar bijna 1.9 miljoen(bijna 5% groei).

KPN blijft marktleider met voorsprong
Zowel KPN als Vodafone leveren in aantal vestigingen gerekend iets aan marktaandeel in ten opzichte van 2002. KPN zakt van ruim 61% naar 58% en Vodafone van bijna 30% naar 27%. De kleine providers kapen steeds meer aandeel weg bij KPN en Vodafone. Vooral Debitel presteert goed.

7% van de markt stapt dit jaar nog over
Vooral organisaties in het onderwijs en de bouw geven aan te zullen switchen. Naar bedrijfsgrootte zijn dit veel bedrijven in de klassen 50-100 en >200 medewerkers. Ook in het SOHO segment (1-5) zien we een switch van bijna 8%. Providers die primair hun churn cijfers in 2004 dienen te bewaken zijn Debitel en T-Mobile. KPN en Telfort klanten geven nauwelijks aan te zullen switchen. Bij de overwogen providers scoort Vodafone zeer sterk.

Dienstengebruik ontwikkelt zich beperkt
Om in een markt, waar concurrentie hevig is en onderscheiden lastig is, succesvol te zijn, is een gedegen aanbod van aanvullende diensten van belang. Specifiek kijkend naar netwerktoepassingen zien we vooral een toename in LAN toegang, doorverbindservice en een zeer kleine toename in e-mail -en internettoepassingen via de mobiele telefoon. Mobiele toegang tot het LAN via de mobiele telefoon zal vooral in de overheid en zakelijke dienstverlening meer gebruikt worden.

Een zakelijk gebruikt toestel is een Nokia
Met 88% aandeel in de zakelijke markt op vestigingsniveau kunnen we stellen dat Nokia deze markt domineert.

HP marktleider in PDA segment
Na een jarenlange sterke positie van Palm in de PDA markt, is sinds de consolidatie van HP en Compaq er sprake van marktleiderschap van HP.

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.