YouTube blijft videokoning

YouTube blijft videokoning

Begin maart berichtte Danny Oosterveer voor het laatst over de comScore-cijfers voor de online videoplatformen die we in Nederland het meest gebruiken: YouTube, Vimeo, Dumpert en Zie. Zojuist hebben we van comScore de nieuwe cijfers ontvangen. Een eerste blik op de grafieken laat zien dat er weinig is veranderd. YouTube is en blijft de baas, Vimeo en Dumpert doen alleen qua bezoekcijfers een stapje achteruit en het onverwachte lichtpunt in dit kwartet is Zie

Eind vorig jaar had eerstgenoemde gemiddeld 8,8 miljoen unieke Nederlandse bezoekers per maand, als we kijken naar juni van dit jaar is dit met 200.000 gebruikers gedaald tot 8,6 miljoen. Het stuivertje met Facebook is overigens weer gewisseld: YouTube is iets minder populair dan het sociale netwerk. De concurrentie van de videoplatformen Zie, Dumpert en Vimeo lijkt geen partij te zijn voor YouTube. Daarom laten we in de tweede grafiek YouTube buiten beschouwing, zodat we beter kunnnen zien wat de concurrerende platformen doen.

 

Dumpert is nog altijd the best of the rest en lijkt de strijd met Zie voorlopig te hebben gewonnen. Ten opzichte van afgelopen december blijkt dat behalve Zie elk platform qua uniek bezoek heeft moeten inleveren, maar dat valt te wijden aan de seizoensinvloed. Als je kijkt naar de eerste 3 maanden van dit jaar worden de sites wel meer bezocht.

 

De cijfers weerspiegelen het desktop bezoek, mobiel wordt niet meegenomen. Het maandelijks aantal unieke bezoekers is slechts 1 kant van het verhaal. Omdat comScore in Nederland geen Media Metrix heeft kunnen we helaas niks zeggen over het aantal afgespeelde video's.

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Credits afbeelding: Andres Rueda (CC)


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Beste Paul,

  Youtube heeft geen 8,8 miljoen unieke Nederlandse bezoeken per dag. Dit moet per maand zijn.

  Grt Bart

  geplaatst op
 • Thanks Bart! Aaaaaaand it's gone, fijn weekend ;-)

  http://www.dumpert.nl/mediabase/2257321/65a18891/vogel_doet_goocheltrucje.html

  geplaatst op
 • Haha.
  Dumpert, top site.

  Bart
  Videostrip :)

  geplaatst op
 • Deze cijfers zeggen natuurlijk niet zoveel wanneer je het mobiel gebruik niet mee kunt rekenen en geen info hebt over het aantal afgespeelde video's.
  Mijns inziens zijn cijfers pas relevant wanneer ze een helder beeld van de werkelijkheid geven.

  No offence though! ;-)

  geplaatst op
 • De cijfers van Zie.nl vind ik sowieso wat vreemd als je bekijkt dat hun filmpjes gemiddeld maar 4 tot 5.000 keer worden bekeken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.