Yahoo! test weblog en RSS-search

9 juli 2005, 09:49

Yahoo! test weblog en RSS-searchYahoo! komt waarschijnlijk binnenkort met een speciale zoekdienst voor blogs en RSS feeds. Gisteren is deze dienst (per ongeluk?) enkele uren beschikbaar geweest via deze link. Helaas is de site inmiddels niet meer beschikbaar, maar gelukkig heeft Steve Rubel de screenshots bewaard.

De belangrijke zoekmachines doen er vaak toch een a twee dagen over om nieuwe postings op blogs te indexeren. In veel gevallen is de nieuwswaarde dan al voorbij. Yahoo! lijkt hier dus slim op in te spelen door een speciale dienst te lanceren.

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Het is inmiddels wel duidelijk dat Google, MSN en Yahoo! de strijd zullen aangaan met RSS-zoekmachines als Technorati, Bloglines en Feedster.


  9 juli 2005 om 10:06
  Remi

  Toch is Yahoo! wederom Google en MSN voor. Dit lijkt telkens te gebeuren. Ik blijf me verbazen dat Yahoo! in Nederland (en de rest van Europa) bijna geen marktaandeel heeft. Ze zijn bijna altijd eerder met de beta’s die ze opleveren, die zijn vaak ook beter dan die van de concurrentie en hun ‘gewone’ zoekdienst is erg competitief en in de US zijn ze nummer 2 qua marktaandeel.

  Wellicht ligt het dan toch gewoon aan de marketing..


  9 juli 2005 om 10:16
  marten

  De “gevestigde” zoekmachines worden op dit moment rechts ingehaald door rss-zoekmachines waar je direct naar het laatste nieuws kunt zoeken.

  Ben wel benieuwd hoe ze de zoekresultaten gaan ordenen en filteren van (onvermijdelijke) spam.


  10 juli 2005 om 08:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!