Wordpress manipuleert via cloaking

Wordpress manipuleert via cloaking
, ING Groep
@evr

Het open source bloggingpakket Wordpress blijkt via cloaking zoekmachines te hebben gemanipuleerd. Waxy.org ontdekte maar liefst 168.000 artikelen op de Wordpress site, specifiek ingericht om via Google Adword inkomsten te genereren. De homepage van Wordpress heeft een hoge ranking in Google, komt daarmee hoog in de zoekresultaten en is hierdoor aantrekkelijk voor adverteerders.

Matt Mullenweg, oprichter en developer van Wordpress, gaf enkele dagen geleden al in een comment toe dat de specifieke content geleverd was door een derde partij en dat Wordpress een flat fee voor de hosting kreeg. Deze derde partij blijkt startup Hot Nacho te zijn. Zij leverde freelancers om duizenden nepartikelen op de site te plaatsen vol populaire zoektermen. Inmiddels zijn zowel Yahoo als Google bezig de artikelen uit haar database te halen.

Ongewild hebben de gebruikers van Wordpress bijgedragen aan de populairiteit van de homepage en daarmee inkomsten gegenereerd voor Wordpress. Op waxy.org levert dit gemengde comments op. Ongelofelijk dat een developer niet door heeft wat voor reacties dit te weeg kan brengen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.