Windows Live Academic

Windows Live Academic

MSN is druk bezig Windows Live Academic Search (beta) uit te rollen. De service ging om 9 PM PST live. Zoekopdrachten worden nu nog doorgesluisd naar de gewone Windows Live Search, maar uit mailtjes die ik vannacht uit Redmond kreeg begrijp ik dat de datacenters nog niet allemaal geüpdate zijn. Als het goed is zal de service ook hier snel werken.

Windows Live Academic is een zoekmachine voor studenten, onderzoekers en universiteitspersoneel om te zoeken in academische informatie. De eerste release is gericht op IT, elektrotechniek en natuurkunde, binnenkort zullen meer onderwerpen worden toegevoegd. Hiervoor wordt samengewerkt met een aantal academische organisaties en 10 uitgevers. De service zoekt zowel in vrij toegankelijke als beveiligde publicaties.

Met Windows Live Academic gaat MSN de strijd aan met Google Scholar, eerlijk gezegd moet ik me nog verdiepen in de verschillen tussen de beide diensten. Wat al wel opvalt is dat MSN voor de release met uitgevers om tafel is geweest en ze betrokken heeft in het proces, terwijl Google na de release van Google Scholar en (vooral) Google Booksearch met allerlei rechtzaken van uitgevers te maken kreeg. Ik ben benieuwd of MSN door het vooraf betrekken van de uitgevers juridisch buiten schot zal blijven.

Omdat op dit moment alleen de homepage beschikbaar is kan ik weinig laten zien. Gelukkig zat er al wel een screenshot in een van de mails uit Redmond om alvast een idee te geven:


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.