Wikipedia down

Wikipedia down

Wikipedia down Ik wilde deze ochtend nog even een search doen naar wat bronmateriaal. Tegenwoordig gebruik ik daar ook de handige Wikipedia search in Firefox voor. Echter, op de serverlocatie is de stroomtoevoer bezweken waardoor de servers platgingen. Niet zo’n probleem, even rebooten en we gaan weer. Echter, de databaseserver is ook plat gegaan waardoor het mogelijk kan zijn dat de data verloren is gegaan. En dat zou toch wel een serieus verlies zijn. Ze zijn nu druk bezig backups te maken van de databases voor zover mogelijk.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wikipedia kraakt en piept aan alle kanten en is op dit moment niet vooruit te branden. Wikipedia vraagt nu ook $75.000 (waarvan inmiddels ruim $40.000 binnen) aan donaties om nieuwe hardware aan te schaffen. Ben benieuwd hoe lang je zo'n gratis encyclopedie up en running kunt houden.

  http://wikimediafoundation.org/wiki/Wikimedia_heeft_uw_hulp_nodig

  geplaatst op
 • 100.000 dollar, wat is dat nou eigenlijk voor bedrag? Bij de VN gaan miljoenen aan subsidie als warme broodjes over de toonbank, menig land geeft miljoenen uit aan bibliotheken, dan moet er toch wel ergens een ton te vinden zijn voor de meest gebruikte encyclopedie op internet?

  En anders zetten ze er alsnog een Adsense-achtig programma op. Als er ergens content-gerelateerde advertenties mogelijk zijn, is het wel op Wikipedia. Stromen dagelijks duizenden dollars in de kas. Het is dus financieel wel degelijk mogelijk om 'm gratis in de lucht te houden. Als de nood echt aan de man is staat dat Adsense er binnen een half uur op, dus gevaar voor het einde van Wikipedia is niet aan de orde.

  geplaatst op
 • Las vandaag via frEdSCAPEs dat het Duitse bedrijf Kauf.com de content van Wikipedia geschikt heeft gemaakt voor mobiele telefoons. Dat soort zaken zouden ze eigenlijk zelf moeten aanbieden tegen geringe betaling. Er zijn inderdaad voldoende verdienmodellen te bedenken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.