Wiki zoekmachine gelanceerd

Wiki zoekmachine gelanceerd
,

De kracht van wikis is groot, omdat de informatie die ze bevatten enorm is. Het was dan ook wachten op een zoekmachine die in wikis zoekt. Nu is er dan eindelijk één: Qwika. De zoekmachine omvat wikis in verschillende talen en vertaalt de niet-Engelse resultaten onmiddellijk naar het Engels. De resultaten omvatten vooralsnog alleen hits uit Wikipedia, maar zelfs nu is het al een krachtig middel om informatie te vinden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Zo dat werkt erg goed http://www.qwika.com/find-nl/cirkelzaag hij vertaald engels naar nederlands en zoekt wel in verschillene wiki's http://wikipedia.qwika.com/en2nl/Circular_saw

  Maar uiteindelijk is het natuurlijk gewoon Google waar je in zoekt, en is dit alleen brikbaar binnen de Wikipedia websites (op die eigen sites) die search die dar nu opstaat is anmelijk erg langzaam

  geplaatst op
 • http://www.marketingfacts.nl/berichten/scholieren_moeten_worden_ontgoogled/
  Een idee voor Adjunctdirecteur Tiemersma van de bibliotheek in Leeuwarden?

  geplaatst op
 • De kracht van wikis is groot, omdat de informatie die ze bevatten enorm is


  Persoonlijk ken ik maar 1 wiki die enorm veel informatie bevat en dat is (inderdaad) Wikipedia. De rest stelt doorgaans nog niet veel voor.

  Waarom je bovendien speciaal in wiki's zou zoeken is me een raadsel. Als ik informatie zoek, maakt het me doorgaans niks uit waar het vandaan komt. Van websites, weblogs, wiki's, van m'n schoonmoeder: als ik de informatie maar krijg. Enig argument voor bepaalde bronnen is wellicht dat ze betrouwbaar(der) zijn, maar wiki's zijn niet betrouwbaarder of onbetrouwbaarder dan andere bronnen.

  Neemt allemaal niet weg dat Qwiki een aardige zoekmachine is als je in Wikipedia wilt zoeken.

  geplaatst op
 • Anders, Wikipedia is inderdaad de grootste wiki. Dat er geen andere waardevolle wiki's bestaan is een mening, absoluut geen feit. Zo gebruiken gebruikersgroepen omtrent operating systems, programmeertalen, etc. meer en meer wiki's en die data kan ook erg waardevol zijn. Ook universiteiten en andere 'kennisinstellingen' gebruiken steeds vaker wiki's om kennis te delen.

  Het voordeel ten opzichte van een 'gewone' zoekmachine is dat de resultaten altijd informatief zijn. Bijvoorbeeld Google wil vaak weblogs in zijn resultaten geven waarin persoonlijke verhalen of meningen staan, of websites van puur commerciele aard of andere irrelevante resultaten. Als je dus feiten wilt hebben dan kan je gebruik maken van Qwika. Alhoewel... de betrouwbaarheid van wiki's is vaak ter discussie gesteld de laatste maanden.

  geplaatst op
 • Nu ben ik ook (nog) geen groot fan van wiki's en kende 'net als Anders tot voor kort maar één succesvolle case en dat is inderdaad de Wikipedia. Echter, gisteren verwees ik in Samenwerken via online communities naar TaxAlmanac, een gratis wiki voor belastingprofessionals. Inmiddels hebben duizenden professionals meer dan 8.000 artikelen geplaatst sinds april 2005 en is het een van de meest waardevolle bronnen voor belastingprofessionals.

  Is er wellicht ergens een overzicht van succesvolle wiki's?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.