Wiki wordt ‘wat je ziet is wat je krijgt’

Wiki wordt ‘wat je ziet is wat je krijgt’
, Carl Mangold

Wiki, het systeem waarmee iedereen elke pagina van een website online kan aanvullen en corrigeren, heeft nu ook een ‘wat je ziet is wat je krijgt’ interface. Frank heeft ‘m uitgetest: “Hiermee kon wel eens het hele internet op zijn kop gezet worden”.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zoals bij de comments van Frank ook al staat te lezen is deze ontwikkeling al veel eerder in werking gezet door http://www.tiddlywiki.com/ Waarom nu opeens zoveel commotie ontstaat door deze toepassing van SocialText is voor mij niet te bevatten. De interface van TiddlyWiki is zelfs nog netter en gebruiksvriendelijke ontworpen.

  Dat TiddlyWikki nooit echt de grote masse heeft bereikt lijkt mij dan ook een signaal dat niet 'het hele internet op zijn kop wordt gezet'

  geplaatst op
 • @Lammert: Waar kan ik de wysiwyg-functie van die TiddlyWiki dan vinden?

  geplaatst op
 • @Lammert. Er is al veel over TiddlyWiki geschreven. Ik heb hier een paar linkjes voor je op een rij: http://www.fzelders.nl/weblog/?p=983

  geplaatst op
 • Ik snap het gedoe niet echt. Ik heb de interface al vroeger eens bekeken en dan vraag ik mij af als potentieel gebruiker "moet ik eerst leren hoe dit te gebruiken?"
  Een poging in de sandbox viel mee want ik beperkte me tot het typen van enkele woorden.
  Trouwens, wat wil ik nog meer? tekstje typen, wat links toevoegen en eventueel een foto erbij.
  Het nadeel bij een wiki is dat je eigen "content" in feite verdwijnt of aangepast wordt.
  Je kan dat terug opzoeken of herstellen maar men mag niet vergeten dat iedereen wat erkenning wil voor hetgene men deed / schreef.
  Een wiki zal wel blijven bestaan uiteraard, maar het kent zijn beperkingen. Het is geschikt voor sites als wikipedia maar niet voor magazines ofzo.
  Je kan niet iedereen laten meeschrijven aan een magazine en hen de mogelijkheid bieden de "content" aan te passen want dat is wat je kan met een wiki.
  Of snap ik niet goed wat men wil bereiken met een wiki?
  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.