Werk slimmer, niet harder: De beste marketing Chrome extensies op een rij

Als marketing expert is het belangrijk om mee te gaan met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Het gebruik van Google Chrome extensies is één van die trends.

31 mei 2022, 14:23 3775 x gelezen

Voor elke professional is er wel een Google Chrome extensie die goed aansluit bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Door het gebruiken van de juiste extensies zal jouw werk een stuk makkelijker en sneller uit te voeren zijn. Daarom vind je in deze blog een samengestelde lijst van 8 onmisbare Chrome extensies voor elke marketeer.

LanguageTool

Is het nou met ‘d’ of ‘dt’? De Nederlandse taal is grammaticaal soms erg complex te noemen. Zo zijn er heel veel manieren waardoor je kleine foutjes kan maken tijdens het schrijven van marketinguitingen. Met de LanguageTool extensie kun je teksten controleren met de gratis stijl- en grammaticacontrole. LanguageTool vindt veel fouten die een eenvoudige spellingcontrole niet kan vinden, zoals het verwisselen van die/dat/deze, zij/hun, onjuist spatiegebruik, zinsopbouw of herhaling van woorden.

Doordat het een Chrome extensie is, zal de tool niet werken in een Worddocument. De tool werkt uiteraard wel wanneer je bijvoorbeeld via Google Docs werkt. Anno 2022 werkt tenslotte zo goed als iedereen in de cloud.

Er zijn diverse andere marketing Chrome extensies die je ook kunnen helpen met het juist vertalen, zoals Google Translate of DeepL Translator. Het enige nadeel van de Google Translate extensie is dat het vertalen ook gebeurt buiten de websitecodering om. Hierdoor kan het voorkomen dat het invullen van een formulieren op een buitenlandse website niet lukt. De oplossing? Simpelweg de website terugzetten naar de juiste taal.

>>> Dit lijstje is samengesteld in samenwerking met Boyd Visser en Jason van der Drift. Zij zijn beide Growth Hacker bij Red Panda Works.

MOZ (SEO)

De MOZ toolbar is een goed hulpmiddel voor het analyseren van SEO prestaties van websites of pagina’s. Met de MOZ toolbar bespaar je tijd door snel de pagina-autoriteit, domein-autoriteit en spam score van een site of pagina te achterhalen. Daarnaast kun je gemakkelijk link statistieken vergelijken van pagina’s in je Google zoekresultaten.

Keywords Everywhere

Ben je op zoek naar de juiste keywords om te gebruiken voor jouw SEO strategie? Keywords Everywhere toont je de SEO moeilijkheidsgraad, trendgrafiek, gerelateerde trefwoorden, “mensen zoeken ook naar”, trending trefwoorden & long-tail trefwoorden in een widget aan de rechterkant van Google. 

Verder kun je het geschatte organische verkeer en de top 5.000 trefwoorden voor alle pagina’s & websites op Google zien. Een gratis must-have tool voor elke SEO geek.

Ubersuggest

Ubersuggest is net als Keywords Everywhere een handige tool voor SEO fanatiekelingen. Na het installeren van de Ubersuggest extensie kun je gemakkelijk alle data over keywords en zoektermen vinden op Google, Youtube of Amazon. 

De toegevoegde waarde van het hebben van alle data voor een bepaalde zoekterm is dat je daarmee een gedetailleerder beeld van de zoektermen kunt vormen, zodat je keywords en zinnen kunt vinden waar je voor kunt ranken.

Monosnap (screenshots)

Monosnap is een volledig gratis tool voor het vastleggen van webpagina’s of blokken. Bewerkt eenvoudig screenshots, upload snel bestanden, neem video’s op of maak je eigen .GIF’s!

Met Monosnap kun je gemakkelijk een visuele omschrijving of uitleg delen met je klanten en collega’s.

Unsplash

Ik hoor je nu al denken: “ik ken Unsplash al!” Maar wist jij dat Unsplash ook een handige Chrome extensie heeft ontwikkeld? Hierdoor hoef je niet meer van tabblad te switchen en snel mooie gratis foto’s zoeken en invoegen op elke webpagina. Een handige extensie die jouw werk toch net even iets sneller maakt.

Colorzilla (kleurcodes)

Colorzilla is een handige tool voor creatievelingen. Met behulp van Colorzilla kun je simpel en snel achterhalen wat een kleurcode van iets op het internet is. Deze kleurcode kun je vervolgens kopiëren en in een ander creatief programma plakken zodat je voor jouw designs altijd de juiste kleurcode gebruikt. Colorzilla is volledig gratis om te gebruiken.

Wappalyzer

‘Goed gestolen is beter dan slecht bedacht’. Met die gedachte kan Wappalyzer jouw marketingactiviteiten naar een hoger niveau helpen. Hoe? Met de Wappalyzer extensie kan je achterhalen welke technologieën er gekoppeld zijn aan een bepaalde website. Denk hierbij aan het herkennen van een CMS, framework, programmeertalen, analytics, marketing tools, betaling processors, CRM of CDN.

Als marketeer kun jij jouw werkzaamheden aanpassen aan deze slimmigheden van anderen. Zo kun je de technologieën of applicaties van een ander waarvan jij de interface of werkwijze fijn vindt eenvoudig overnemen. Op deze manier zorg jij ervoor dat de customer- en user experience van je website vele malen beter wordt.

Welke gebruik jij zelf?

Acht marketing Chrome extensies die er stuk voor stuk voor zorgen dat jij als marketeer jouw werkzaamheden makkelijker en sneller kunt uitvoeren. Van welke Chrome extensie ben jij fan? 

Jordi Bron is founder & CEO van Red Panda Works, specialist in B2B Growth Marketing. Red Panda Works helpt bedrijven sneller groeien. Dit wordt gedaan door middel van een brede aanpak van marketing, sales en procesoptimalisatie.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!