Welke media gebruiken Amerikanen voor vergaren politiek nieuws?

Welke media gebruiken Amerikanen voor vergaren politiek nieuws?

Welke media gebruiken Amerikanen voor politiek nieuws?

Met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Pew Internet een media-onderzoek gedaan waarbij is gekeken waar Amerikanen hun politieke nieuws vandaan halen.

En alhoewel televisie met 78% veruit de belangrijkste nieuwsbron is, verliest het medium terrein (-8%) aan de krant (+2%), radio (+2%) en vooral internet (+8%). Het aantal Amerikanen dat internet (incl. e-mail) gebruikt voor het vergaren van politiek nieuws is in de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld van 7% in 2000 tot 15% in 2004. Het totale percentage ligt boven de 100% omdat in voorkomende gevallen meerdere bronnen worden gebruikt voor nieuwsvergaring.

Interessant is ook om te kijken welk effect het gebruik van breedband heeft op de mediakeuze. Zo blijkt dat van de breedbandgebruikers maar liefst 31% internet gebruikt voor het vergaren van politiek nieuws. Het is daarmee na televisie (72%) en krant (35%) de derde bron voor politiek nieuws. Bij breedbandgebruikers zien we dat het gebruik van internet ruim twee keer zo hoog ligt dan gemiddeld. Alle andere media verliezen bij deze gebruikers terrein.

Welke media gebruiken Amerikanen voor politiek nieuws?

Verder lezen:
http://www.pewinternet.org/pdfs/PIP_Political_Info_Report.pdf


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.