Welke KPI’s meet jij?

3 februari 2006, 07:22

Key Performance Indicator Worksheet (voorbeeld)

Na Jesus Mena en Jim Sterne is de laatste jaren Eric T. Peterson toegevoegd aan het rijtje van guru’s op het gebied van webanalytics. Ik heb al een geruime tijd contact met Eric en had gehoopt dat ik hem het afgelopen najaar als spreker op de Emerce Update Traffic Metrics kon krijgen. Eric werd op dat moment voor de tweede keer vader en begrijpelijk dat hij dan liever thuis zit dan de oceaan over te steken voor een presentatie van een uurtje.

Om een lang verhaal kort te maken, na zijn voortreffelijke boek Web Analytics Demystified heeft Eric de afgelopen maand het boek The Big Book of KPIs gepubliceerd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het pdf-boek al wel in mijn bezit heb maar er nog niet aan toegekomen ben om het te lezen.

Waar het in ieder geval allemaal om draait in dit nieuwe boek zijn de Key Performance Indicators (KPIs). Oftewel, wat zijn de belangrijkste prestatie-indicatoren die het succes bepalen van een e-business omgeving? Is dat conversie, verblijftijd op de website, omzet per bezoeker, etc. In het boek worden alle mogelijke KPIs beschreven en wordt ook aangegeven hoe je deze kunt meten (of berekenen) en rapporteren. Naast het pdf-boek is daarvoor een KPI worksheet (in Excel) ontwikkeld.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Edwin Duys

  Da’s toevallig. Heb ‘m net recent zitten downloaden. Kan ‘m iedereen aanraden.


  3 februari 2006 om 09:23
  Ties Morskate

  Waar is dit boek verkrijgbaar/te downloaden?


  3 februari 2006 om 11:55
  media

  Edwin, in dat geval zeker ook zijn eerste boek lezen!

  Ties, voor zover ik heb begrepen is zijn laatste boek vooralsnog alleen als pdf-boek online te verkrijgen (via zijn site).


  3 februari 2006 om 12:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!