Welke telefoons hebben en willen de SXSW bezoekers?

30 maart 2012, 09:45

Hoe sterk is de Apple Mafia bij SXSW?

Voordat we (ik, @woenz en @remcobron) naar SXSW gingen, deden we een inschatting welke telefoons de SXSW bezoekers hadden, en wat de nieuwe zouden zijn. Inschattingen varieerden van 50%-90% iPhone. In dit korte filmpje vraag ik 100 mensen welke telefoon ze hebben, en als het geen iPhone is, welke ze hierna kiezen. Geeft een duidelijke indruk van de state of mind.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Adnan

  Typerend voor de Android fragmentatie. Mensen die dan toch een Android telefoon hebben kunnen slechts de fabrikant benoemen en niet weten om welk model het gaat “Just Android”.

  En uiteraard SXSW publiek is ook bepalend bij een ‘geeky’r’ event zullen de Androids dominanter zijn.


  30 maart 2012 om 10:13
  Maurice

  #Kansloos …. Ik ga een onderzoek doen naar fototoestellen voor personen onder de 6 jaar… ik vemoed dat Fisher Price het goed gaat doen.

  Ignorance is bliss….


  30 maart 2012 om 10:43
  Elskamp

  Als je ‘ik’ voorop zet bij een opsomming van personen zegt dat meestal al genoeg…

  Wat een nietszeggend filmpje en ik mag toch hopen dat hier [advertorial] voorgezet kan worden, want mi. ordinair pluggen van sponsorfilmpje voor PHC


  30 maart 2012 om 11:54
  Mike van Hoenselaar

  Als Apple fan leuk om te zien natuurlijk. Maar moet natuurlijk zeker met een korrel zout genomen worden.

  Ben het wel eens met voorgaande reacties dat dit nou niet echt artikelwaardig is. Of beter gezegd. Niet volledig genoeg. Ik zou dan liever een roundup van 10 evenementen zien. Ga het maar eens op de huishoudbeurs vragen bijvoorbeeld. En waarom niet de conclusie van de video in het artikel zetten?

  Wellicht nog een tip voor Vincent. Ik had persoonlijk een mooie teller mee laten lopen in het filmpje met Devices. Veel aantrekkelijker. Dan had je de video ook een flink stuk in kunnen korten.

  Wat me wel opvalt is dat het lang geleden is dat ik positieve reacties op een artikel van Vincent heb gelezen. En dat Vincent al heel lang geen inhoudelijk artikel meer geschreven heeft. Met zijn kennis als ‘Innovader’ kan hij wel meer op Marketingfacts dan dat hij nu laat zien.


  30 maart 2012 om 20:19
  Mike van Hoenselaar

  Vincent, nooit genoegen nemen met een half product als je weet dat je er niet tevreden mee gaat zijn. Jij bent het wel met deze video. Dus mooi zo laten.

  SXSW-kanaal op Yubby staan mooie video’s bij inderdaad. Ik vind dat je de diepgang moet opzoeken. Dat kanaal en de video’s dienen voor jou om veel ingangen te creeren. Maar hier op Marketingfacts verwacht ik een betoog over wat er speelt en wat wij er mee zouden moeten. De learnings. De strategie voor bedrijven die op SXSW iets willen bereiken.

  Dat mis ik nu.


  31 maart 2012 om 16:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!