Wedstrijden acht eredivisieclubs live op internet

Wedstrijden acht eredivisieclubs live op internet

Veel wedstrijden van acht clubs uit de eredivisie zijn vanaf augustus rechtstreeks op internet te zien. SC Heerenveen, FC Utrecht, Roda JC, Vitess, AZ, NEC, FC Groningen en ADO Den Haag sluiten binnenkort een contract hierover met internetbedrijf Yeahronimo.com

De gebruiker betaalt 4,95 euro om het voetbalduel op zijn beeldscherm te kunnen volgen. Een deel van dat bedrag gaat naar de kas van de club.

De onderhandelingen tussen de club en het de zogeheten downloadsite zijn in een vergevorderd stadium. ,,Volgende week hoop ik met de meeste clubs de zaak af te ronden’‘, zegt Roelant Oltmans, voormalig bondscoach van het nationale hockeyteam en oud-directeur van NAC Breda. Hij geeft leiding aan de sportdivisie van Yeahronimo.com.

De voetbalclubs zien de samenwerking met Yeahronimo als een welkome aanvulling op de financi?n. Al is over de hoogte van de bijdrage nog moeilijk iets te zeggen. ,,Het kost ons niks. We moeten maar eens kijken wat het oplevert’‘, zegt voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen.

Oltmans is voorzichtig met prognoses over kijkdichtheid. ,,We hebben al uitvoerig getest. De ene keer keken vijfhonderd mensen, de andere keer enkele duizenden. Belangrijk is nu dat er continu?teit komt. De bedoeling is elke competitieronde gemiddeld twee wedstrijden aan te bieden.’’

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.