Weblognieuws.nl bindt strijd aan met uitgevers

Weblognieuws.nl bindt strijd aan met uitgevers

Alhoewel ik net als HYPED en About:blank dacht aan een vervroegde 1-april grap, lijkt weblogniews.nl toch een serieus initiatief dat de strijd aan wil binden met uitgevers.

Volgens het persbericht dat vorige week is verstuurd (zie o.a. De Telegraaf) kan iedere weblogger geld gaan verdienen met zijn weblog. Weblognieuws.nl gaat namelijk betalen voor de hersenspinsels van webloggers die deelnemen aan dit initiatief. Geinteresseerden kunnen zich daarvoor gratis aanmelden op weblognieuws.nl.

Omdat nergens de iniatiefnemers werden genoemd heb ik de site-eigenaar Vincent Barnhard benaderd en gevraagd naar wie er nu achter het iniatief zitten en wat hun motieven zijn. Vincent gaf aan dat men voorlopig anoniem wil blijven maar wilde wel kwijt dat het hierbij gaat om een aantal webloggers van het eerste uur die zich zorgen maken over de toenemende invloed van grote commerciële partijen binnen de Nederlandse weblogwereld. Voor meer achtergrond over de motieven verwijst hij naar zijn eigen weblog. Ben uiteraard en benieuwd en zal het iniatief dan ook zeker volgen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Ook Planet heeft inmiddels met een van de iniatiefnemers gesproken.

  geplaatst op
 • Toch maar liever na 1 april aanmelden...........

  geplaatst op
 • De site ziet er ook niet echt uitgewerkt uit. Dus ik gooi het ook op een 1 april grap. Bovendien vreemd dat de inschrijvingen tijdelijk stoppen op 31 maart voor een 'analyse'.

  geplaatst op
 • Tja het lijkt een 1 april grap. Maar heb ondertussen begrepen dat men een inschrijving bij de KvK heeft en een officieel persbericht moet ook betaald worden en kost vet knaken.
  En simpele website of niet, hij is functioneel en die webbouwer moet ook betaald worden. Ze hebebn het niet zelf gedaan in ieder geval.

  Mocht het een 1 april grap zijn dan is het wel een hele dure!!

  geplaatst op
 • Een persbericht kost niets hoor. Een paar jaar terug heb ik er ook es eentje de deur uit gedaan in het kader van een i-mode search engine die ik toen met een collega had opgezet. Kwam op een heel aantal nieuwssites te staan waaronder ook Planet en telegraaf.nl.

  Het grappige is inderdaad dat persberichten vaak gewoon klakkeloos gecopy/pasted worden waardoor het no problem is om je hoax in de krant te krijgen (als het een hoax is dus, wat hier nog niet zeker is).

  geplaatst op
 • Iemand die een domein registreert op naam van P. Koedoot kan ik simpelweg niet serieus nemen. Ik zie het in ieder geval wel gebeuren, over een paar dagen wordt het domein geredirect naar http://www.pron.com en hebben ze zo weer een paar 1000 dollar verdiend. Linkbuilden was nog nooit zo makkelijk :-)

  geplaatst op
 • Ik heb me ingeschreven, dat bannertje is op 1 april weer zo weg als het een grap blijkt. Ik trap wel vaker in 1-aprilgrappen. Maar ik vond de motivatie inderdaad wel tegenstrijdig.
  Om de invloed van commerciële partijen tegen te gaan gaan we zelf commercieel. Ach, originele grap, als het er al één is.;-)

  geplaatst op
 • Wat Petra zegt. Ik geef ze vooralsnog het voordeel van de twijfel.
  En ik ga een nieuwe bankrekening openen ;-)

  geplaatst op
 • Gelul in de ruimte Marco.. Vraag me nu al gelijk af of je uberhaupt wel eens een persberciht verstuurd hebt.

  Kosten persbericht

  geplaatst op
 • @Jay Walker: als ik een persbericht zou schrijven voor een i-mode search engine, zoals Marco deed, zou ik precies weten naar wie ik dat persbericht zou moeten sturen. Dat zijn de tech/internet-redacties van kranten, bladen, en internetuitgaven als zdnet, tweakers et cetera. E-mailtje naar de diverse redacties en je bent er.

  geplaatst op
 • Even voor de duidelijkheid, je reageert hier op een andere Marco dan ondergetekende ;-)

  geplaatst op
 • Zeg meneer Walker, ik heb nooit beweerd dat ik het persbericht via het ANP heb verstuurd is het wel? Misschien even iets langer nadenken voor je iemand beschuldigt van 'lullen in de ruimte'.

  Helaas gaan de archieven van de betreffende kranten niet ver genoeg maar op deze pagina staan links naar De Telegraaf, het AD en Planet.nl, drie nieuwsbronnen die indertijd iets met ons persbericht gedaan hebben:

  http://www.i-questo.com/portal/mod.php?mod=userpage&page_id=7

  Verder is hier de link van persberichten.com die nog wel werkt:

  http://www.persberichten.com/detail.asp?id=8795

  geplaatst op
 • Geinig, vooral als op 1 april de inhoud van de banner (http://www.weblognieuws.nl/banners/banner.swf) veranderd in zoiets als "ook dit weblog is er ingestonken.."

  geplaatst op
 • Is weblognieuws.nl inderdaad pure zelfverrijking over de rug van de webloggers?

  geplaatst op
 • De sceptici hadden gelijk, het was inderdaad een 1-april grap!

  geplaatst op
 • Gotcha.

  geplaatst op
 • @Marco Derksen: Wij wisten zeker dat het een 1-aprilgrap was.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.