Weblognieuws.nl bindt strijd aan met uitgevers

27 maart 2006, 05:32

Alhoewel ik net als HYPED en About:blank dacht aan een vervroegde 1-april grap, lijkt weblogniews.nl toch een serieus initiatief dat de strijd aan wil binden met uitgevers.

Volgens het persbericht dat vorige week is verstuurd (zie o.a. De Telegraaf) kan iedere weblogger geld gaan verdienen met zijn weblog. Weblognieuws.nl gaat namelijk betalen voor de hersenspinsels van webloggers die deelnemen aan dit initiatief. Geinteresseerden kunnen zich daarvoor gratis aanmelden op weblognieuws.nl.

Omdat nergens de iniatiefnemers werden genoemd heb ik de site-eigenaar Vincent Barnhard benaderd en gevraagd naar wie er nu achter het iniatief zitten en wat hun motieven zijn. Vincent gaf aan dat men voorlopig anoniem wil blijven maar wilde wel kwijt dat het hierbij gaat om een aantal webloggers van het eerste uur die zich zorgen maken over de toenemende invloed van grote commerciële partijen binnen de Nederlandse weblogwereld. Voor meer achtergrond over de motieven verwijst hij naar zijn eigen weblog. Ben uiteraard en benieuwd en zal het iniatief dan ook zeker volgen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

13 Reacties

  ironhorse

  Toch maar liever na 1 april aanmelden………..


  27 maart 2006 om 07:23
  jxxst.

  De site ziet er ook niet echt uitgewerkt uit. Dus ik gooi het ook op een 1 april grap. Bovendien vreemd dat de inschrijvingen tijdelijk stoppen op 31 maart voor een ‘analyse’.


  27 maart 2006 om 07:48
  Jay Walker

  Tja het lijkt een 1 april grap. Maar heb ondertussen begrepen dat men een inschrijving bij de KvK heeft en een officieel persbericht moet ook betaald worden en kost vet knaken.

  En simpele website of niet, hij is functioneel en die webbouwer moet ook betaald worden. Ze hebebn het niet zelf gedaan in ieder geval.

  Mocht het een 1 april grap zijn dan is het wel een hele dure!!


  27 maart 2006 om 08:28
  Marco

  Een persbericht kost niets hoor. Een paar jaar terug heb ik er ook es eentje de deur uit gedaan in het kader van een i-mode search engine die ik toen met een collega had opgezet. Kwam op een heel aantal nieuwssites te staan waaronder ook Planet en telegraaf.nl.

  Het grappige is inderdaad dat persberichten vaak gewoon klakkeloos gecopy/pasted worden waardoor het no problem is om je hoax in de krant te krijgen (als het een hoax is dus, wat hier nog niet zeker is).


  27 maart 2006 om 08:39
  Ulco

  Iemand die een domein registreert op naam van P. Koedoot kan ik simpelweg niet serieus nemen. Ik zie het in ieder geval wel gebeuren, over een paar dagen wordt het domein geredirect naar http://www.pron.com en hebben ze zo weer een paar 1000 dollar verdiend. Linkbuilden was nog nooit zo makkelijk 🙂


  27 maart 2006 om 09:14
  Petra de Boevere

  Ik heb me ingeschreven, dat bannertje is op 1 april weer zo weg als het een grap blijkt. Ik trap wel vaker in 1-aprilgrappen. Maar ik vond de motivatie inderdaad wel tegenstrijdig.

  Om de invloed van commerciële partijen tegen te gaan gaan we zelf commercieel. Ach, originele grap, als het er al één is.;-)


  27 maart 2006 om 09:25
  Maks

  Wat Petra zegt. Ik geef ze vooralsnog het voordeel van de twijfel.

  En ik ga een nieuwe bankrekening openen 😉


  27 maart 2006 om 09:27
  Berry

  @Jay Walker: als ik een persbericht zou schrijven voor een i-mode search engine, zoals Marco deed, zou ik precies weten naar wie ik dat persbericht zou moeten sturen. Dat zijn de tech/internet-redacties van kranten, bladen, en internetuitgaven als zdnet, tweakers et cetera. E-mailtje naar de diverse redacties en je bent er.


  27 maart 2006 om 10:03
  media

  Even voor de duidelijkheid, je reageert hier op een andere Marco dan ondergetekende 😉


  27 maart 2006 om 10:03
  Wim

  Geinig, vooral als op 1 april de inhoud van de banner (www.weblognieuws.nl/banners/banner.swf) veranderd in zoiets als “ook dit weblog is er ingestonken..”


  27 maart 2006 om 10:20
  Vriendendienst

  Gotcha.


  1 april 2006 om 07:10
  Dolbee

  @Marco Derksen: Wij wisten zeker dat het een 1-aprilgrap was.


  2 april 2006 om 12:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!