Weblogdienst Web-log.nl bestaat 1 jaar

Weblogdienst Web-log.nl bestaat 1 jaar

Vandaag, op maandag 26 april 2004, bestaat de gratis weblogdienst Web-log.nl een jaar. De vorig jaar als hobby opgezette dienst is met meer dan 35.000 geregistreerde weblogs een van de grootste weblogdiensten van Nederland.

Sinds het begin is er een grote stijgende lijn waar te nemen in het aantal geregistreerde weblogs en is er sinds de oprichting maar 1 dag geweest dat er geen weblog bij is gekomen. Op dit moment worden gemiddeld meer dan 200 weblogs per dag geregistreerd en blijft dit aantal nog steeds stijgen.

Het afgelopen jaar is het fenomeen weblogs enorm gegroeid, en Web-log.nl heeft hier zeker aan mee geholpen. Het grote publiek begint nu kennis te maken met weblogs en onder de internettende jeugd is het razend populair. Ook steeds meer BN’ers en politici beginnen een weblog om zo hun bevindingen op het internet of hun dagelijkse bezigheden aan het grote publiek kenbaar te maken.

Web-log.nl is in april 2003 opgericht door Joris Leermakers. Het is een weblog tool die mensen de mogelijk geeft snel, gemakkelijk en gratis een weblog te beginnen. Het aantal pageviews ligt op dit moment op ongeveer 17 miljoen per maand, waarvan ongeveer 2 miljoen op de portal. Op dit moment worden er per dag gemiddeld meer dan 200 weblogs aangemaakt, 2800 logs geschreven en 8000 reacties gegeven. Door de snelle groei en problemen die daarmee gepaard gingen wordt de bandbreedte en serverruimte van Web-log.nl sinds september 2003 gesponsord door ilse media.

Bron:
Persbericht


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Het is inderdaad een schiterende web-log, niet moeilijk voor starters, alleen maken sommigen het er wel gemakkelijk van af door alleen de standaard lay-out te gebruiken...dat maakt het allemaal wat saai!


    Voor de rest zijn wij er zeer tevreden mee....en we zijn niet alleen!

    geplaatst op
  • Kan ik de web-log die ik gemaakt heb van een reis naar Indonesië in 2009 nog weer opvragen?
    Gr. Erik

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.