Je bekijkt een artikel van

Webinar ‘NIMA B in One Hour’ kletst je in een uur door de lesstof

Op woensdag 17 april van 12.00 tot 13.00 uur kunnen marketingprofessionals, sales executives, ondernemers en iedereen die ‘er weleens over dacht’ inschakelen bij een unieke webinar over misschien het meest bekende marketingdiploma van Nederland.

28 maart 2024, 07:00 1389 x gelezen

Want marketingopleidingen en zelfs marketingdiploma’s zijn er in soorten en maten: Een NIMA-diploma, daar heeft zelfs je nichtje ‘uit de IT’, je vriend met een klusbedrijf of de beroemde ‘bakker op de hoek’ weleens van gehoord. Waarom is dat zo en wat leer je dan? Dáárover gaan we het tijdens de live webinar ‘NIMA B in One Hour’ hebben.

Wordt een ambitieus uurtje, maar William van Vessem is onze side kick en is als docent, examinator, auteur en coach verbonden aan dé opleider in marketing en communicatie. Hij verzorgt al een aantal jaar de bekende proefcolleges NIMA A, B en C in One Day. Want NIMA-opleidingen, en de NIMA-examens komen in drie smaken: A, B en C. Over het verschil komen ze in de webinar te spreken, maar als de Britten zoiets uitleggen spreken ze doorgaans van ‘niveau professional’,  ‘niveau advanced’ en ‘niveau executive’.

Leren boven vaatwasser uitruimen

Waarom zou je dat hele uur met ons uitkijken als je de vaatwasser nog moet uitruimen of een dringend beleidsstuk moet lezen? Terechte vraag, vindt William van Vessem. “Als je overweegt om je kennis en vaardigheden voor eens en altijd te fixeren op één hoog niveau, of als je je afvraagt of dat wel iets voor jou is. Als je al jaren met het idee rondloopt om een NIMA-opleiding te volgen of juist nét bezig bent om rond te kijken wat je zoal zou kunnen leren over marketing, dan is wordt dit een heel welbesteed uur. Niet omdat we je willen overhalen om een NIMA-opleiding te volgen bij SRM – zoiets moet echt uit jezelf komen – maar om je uit te leggen wát je dan leert en natuurlijk geven we alvast wat tips voor marketingprofessionals.”

B in One Hour

In zekere zin is het uur B in One Hour ook een echt marketingcollege. Tijdens de webinar spreken William en Luuk Ros van Team NIMA over ‘the meat of marketing’ die de kern vormt van de opleiding; De vijf stappen van een strategisch marketingproces. Marktafbakening, Externe Analyse, Interne Analyse, Strategische Keuzes en het Operationeel Uitwerken ervan, de Tactics. Die lopen we één voor één af: Wat houdt het begrip in, wat is een weetje, een tip, een nuttige insight van William. En tot slot een veelgemaakte fout om extra in de gaten te houden.

De webinar NIMA B in One Hour is live bij te wonen (geef je hier op!) en wordt ook achteraf gedeeld via de NIMA-kanalen.

NIMA is het Nederlands Instituut voor Marketing, een beroepsvereniging voor professionals in het marketingvak. We bieden marketeers de gelegenheid elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren op verschillende niveaus: omdat ze in dezelfde specialisatie hebben, omdat ze in elkaars directe omgeving werken of omdat ze op een vergelijkbaar niveau functioneren. NIMA heeft een divers aanbod (bij-) scholing en opleiding via korte eigen marketingtrainingen en is bekend als het instituut waar je examen kunt afleggen op NIMA A-, B- of C-niveau. NIMA is aangesloten bij de European Marketing Confederation. Sluit je aan bij NIMA!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!